Meslek Örgütlerinden Barolara Destek

Meslek Örgütlerinden Barolara Destek
Baro Başkanlarına polis müdahalesinin ardından meslek örgütleri de bir açıklama yaparak “Avukatların yanındayız” mesajı verdi.DİSK, KESK ve Genel Sağlık İş Sendikası  “Hukuk devleti çağrısında bulunan ve her...

Baro Başkanlarına polis müdahalesinin ardından meslek örgütleri de bir açıklama yaparak “Avukatların yanındayız” mesajı verdi.

DİSK, KESK ve Genel Sağlık İş Sendikası  “Hukuk devleti çağrısında bulunan ve her türlü hukuksuzluğu protesto etmek için yola çıkan baro başkanlarına yönelik polis şiddetini kınıyor, yürüyüşe yönelik engellemelerin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz! Hak, Hukuk, adalet isteyen baroların yanındayız” açıklaması yaparken TMMOB  Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz  “Anayasamıza göre herkes, önceden izin almadan, barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Baro başkanlarının şehre girişlerinin önündeki engel derhal kaldırılmalıdır. İnsan hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde sınırlandırmaya yönelik baskıcı uygulamalara derhal son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Hekimler avukatları yalnız bırakmayacak” açıklaması yapan Türk Tabipler Birliği de “Anayasal bir hak olarak Baro başkanlarının şehre girişleri ve Anıtkabir’e ziyaretleri önündeki engel derhal kaldırılmalıdır” çağrısı yaptı.