MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: CHP iflas bayrağını çekti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: CHP iflas bayrağını çekti
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'deki grup toplantısında konuştu.Gazete Pencere Haber MerkeziMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, uzaya giden ilk Türk astronot...
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna ilişkin, "Dünyayı Türkçe okumanın yanında, artık uzaya da Türkçe bakmanın vakti gelmiştir" ifadelerini kullandı. Muhalefete de yüklenen Bahçeli, CHP ile DEM'in kapalı kapılar ardında işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Bugünkü toplantımızı takip eden bütün vatandaşlarımızı yürekten selamlıyorum. Tarihe bakmadan atılacak her adımın kuşaklar arasında kopukluklar yaratacağını düşünüyorum. Milliyetçilik tarih hakkında bir yorum ve pratikliklerden ibaretti. Milliyetçilik halka dayalı bir görüş olduğu için ırkçılığı reddetmiştir. Adil ve eşit dağılımı esas almıştır.

Geçtiğimiz 9 Şubat günü MHP'nin kuruluş yıl dönümünü andık. Türk milliyetçiliğinin 3 hilal çatısı altında kurumsallaşması bölge siyasetini de farklı açılardan etkilemiştir. Tekleyen demokrasi hayatımıza yeni bir fırsat sunmuştur. Anadolu'nun ruh zenginliğini, istikbalin güçlü Türkiye'sinin inşasını hedeflemiştir.

"Uzaya Türkçe bakmanın zamanı gelmiştir"

Gezeravcı kardeşimize vatanına hoş geldin diyor daha nice Türk çocuklarının uzaya çıkmasını diliyorum. Alper Gezeravcı gururumuzdur. Artık uzaya Türkçe yaklaşmanın vakti gelmiştir. Bugünün yağlı boyası yarının paha biçilemez tablosudur. Yükselişin engeli yoktur. Uzay hakimiyetinin perdesi açılmıştır.

Yeter ki aşağılık kompleksine kapılan çağın piyonluğuna talip olanları hayatımızdan çıkaralım. Başarıdan başarıya koşmak için ışık hızı ile çalışalım. Gelen Türk asrıdır. Türk milleti yeni yüzyılda her alanda ben de varım diyecektir.

Pergelin sert ve kalıcı ayağı Ankara'da, hareketli ayağı uzayı da kapsamına almıştır. Dünyayı Türkçe okumanın yanında, artık uzaya da Türkçe bakmanın vakti gelmiştir.

"Yolumuzu kesmek istediler başaramadılar"

55. yıl münasebeti ile Ankara'da düzenlediğimiz toplantı muhteşem bir havada gerçekleşmiştir. 55 yıl yürektir, yükseliştir, şereftir. İhanetlerle yolumuzu kesmek istediler başarılı olmadılar. Aramızdan devşirdikleri ile karşımıza geçtiler başarılı olmadılar. Hayalleri kabusa döndü. Bu dava dualıdır. Şer planları ademe mahkumdur. Halkın ve halkın davasını sekteye uğratacak alçak doğmamıştır. MHP ve ülkü ocakları dimdik ayaktadır.

Partimiz gücünü milletten alıyor. Millet olmakla yer yüzünün çehresi değişmiştir. Demokrasiler millet gerçeğinden beslenmiştir. Milletleşme sonuçlanmış değil devam eden bir süreçtir.

İçe kapanırsak birbirimize düşersek kardeşçe yaşamak yerine kutuplaşmayı tercih edersek, çağın gerisinde kalırsak çok ağır bedeller ödememiz kaçınılmazdır. Aslına bakarsanız içi dışı fitne kazanı gibi kaynayan siyasi partiler seçenek olmaktan çıktılar. Ne CHP'nin ne de silik gölge gibi duran partilerin siyasi, gündemi bizim gündemimizle örtüşmemektedir. Muhalefet siyasi iflas bayrağını çekmiştir.

"Özgür Bey ayakkabı mağazası gibisiniz"

Özgür bey maşallah ayakkabı mağazası gibisiniz. Her ayağa uygun numaranız var. Özgür Bey canın demli çay mı çekiyor? Demli çaydan başka bir şey duymak istersen kusura bakma sakın alınma. Bu sene değil seneye hazmedersin. Adam yerine koyup size bir bardak ikram edersek biliyoruz ki bulduğumuz gibi kalmayacaksınız. CHP'nin demlenmesi çayın dem laması gibi değildir. Bu dem başka bir demdir. CHP'yi demleyen tek kullanımlık çay poşeti gibi kullanılmış kısaca yazık etmişlerdir. 31 Mart seçimlerine az kala demin çekim alanına girmiştir.

"Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak"

Sahne arkasında DEM'in CHP ile el ele. Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir.

Kapanmamış defterlerin silinmemiş nefretlerin hesabıdır bu. Bitmemiş hesabın bugünkü yansımasıdır. Büyükerşen'in aklında ne varsa dilinde de o vardır. Haçlı yanaşmalarına verilecek cevabın tarihi 31 Mart 2024'tür.

Osmanlı İmparatorluğu'nun kaybettiği topraklar, bugün bile hala işin devam ettiğinin kanıtıdır. Biz kimsenin kökenini kaşıyan, engelleyen bir zihniyetle birlikte olmamız kabul edilemez. Devlet kurulurken kimsenin kökenine bakılmamıştır. Aynı kaderi paylaşma iradesi kurulmuştur. CHP'nin başını çektiği zihniyet milleti oluşturan kimlikleri sorgulamaktadır.

12 yıl sonra cumhurbaşkanının Mısır lideriyle görüşmesi

Sayın Cumhurbaşkanımızın 12 yıl aradan sonra Mısır Cumhurbaşkanı ile görüşecek olması önemli bir katkıdır. Güçlü temas ve işbirliğinin çıkması sağlam  diyalog köprülerin önemli ve müsbet sonuçları olacaktır. İsrail'in savaşa devam ettiği şu dönemde; kültür ve inanç ekseninde Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek bir ziyarettir. Mısır ile Türkiye'nin beraber çözemeyeceği bir sorun yoktur. İki taraf da savaş olmasına karşıdır. MHP Türkiye'nin çevresinin barışla muhafaza edilmesini istemektedir. Cepheleşme kimseye bir katkı sağlamayacaktır.

Gazze'deki yıkım raporu vicdan yaralayıcıdır. 28 bin Filistinli katledilmiştir. Biden'ın söylediği aşırılık gerçek ise gereği derhal yapılmalıdır. Aksi halde Ortadoğu değil tüm dünyanın silahlanmaması önemlidir. Filistin'in güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir.