MHP gerilimi gazeteciyi işinden etti

MHP gerilimi gazeteciyi işinden etti
Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Para-Gündem programını birlikte sunduğu Ebru Baki’ye ekrandan sahip çıkarak, “MHP özür dilemeli” dedi. MHP’liler başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere ‘Habertürk...

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Para-Gündem programını birlikte sunduğu Ebru Baki’ye ekrandan sahip çıkarak, “MHP özür dilemeli” dedi. MHP’liler başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere ‘Habertürk izlemiyorum’ kampanyası başlattı.
Kampanyanın ardından Habertürk yönetimi Bülent Aydemir›in işine son verdi. Gazeteciler.com’un aktardığına göre, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz’un tüm sorumluluğu üzerine alarak istifa ettiği öğrenildi. Habertürk yönetiminden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
NE OLMUŞTU?
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını duyurduğu basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki, MHP’nin hedefi olmuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Ebru Baki’nin konuya ilişkin haber sunumunu “Kudurdunuz değil mi?” diye hedef alıp, “Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir” demişti.
MHP’ye yanıt dün, Para Gündem programında Baki’ye konuk olan kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’den geldi.
Aydemir, “MHP Genel Başkan Yardımcısı dün bir tweet attı. Ben dün yoktum ama bu programda senin partnerinim. MHP’nin kurumsal şahsına da hiçbir şey söylemiyorum. MHP’nin kurumsal kimliği olsa oradan yapılırdı bu açıklamalar. Bu ifadeleri aynen, ne bir eksik ne bir fazla Ulvi Bey’e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmiyorum” diyerek Yönter’in açıklamasına tepki gösterdi. Aydemir, Yönter’e özür dileme çağrısında bulundu, “parti yönetimi ve genel başkan da arkasındaysa onlar da özür dilemeli” dedi.

ŞİDDETİN BAŞKA TÜRÜ

Ebru Baki de “İftira kötü bir şey. Bu üslupla muhatap olmak çok zor. O yüzden bir şey söylememeyi tercih ettim. Ama sen konuyu açtın çok sağ ol. Biz bu mesleği yapıyorsak bir takım şeylere de alışmamamız lazım. Kadına şiddet diyoruz, insana şiddet diyoruz, üslup diyoruz tarz diyoruz bu da şiddetin bir başka türü” yanıtını verdi.