MHP milletvekili Levent Uysal'ın, Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı

MHP milletvekili Levent Uysal'ın, Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal'ın, Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Uysal'ın, Sırbistan vatandaşlığını usulsüz olarak aldığı da iddia edildi.MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın Sırbistan vatandaşı olduğu...
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal'ın, Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Uysal'ın, Sırbistan vatandaşlığını usulsüz olarak aldığı da iddia edildi.

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre, MHP’li Uysal 2020 yılında Sırbistan’dan vatandaşlık aldı. 14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerde MHP’den Mersin Milletvekili yapılarak TBMM’ye girdi.

İddialara göre MHP’li Uysal’ın Sırbistan’da soybağı yok ve vatandaşlığı usulsüz şekilde aldı.

Binlerce Türkiye vatandaşı yurttaş yıllardır Sırbistan vatandaşlığı almak için mücadele ediyor.

Yurttaşlar, “Sırbistan’ın soybağı ile yapılan vatandaşlık başvurularına olumlu veya olumsuz bir yanıt vermediğini” ifade ederken Uysal’a nasıl vatandaşlık verildiği bilinmiyor.

BirGün’ün ulaştığı Uysal’ın danışmanları ise “Uysal’ın seçim gezisinde olduğunu, ayrıca programının da çok yoğun olduğunu belirterek Uysal’ın telefonda bir açıklama yapamayacağını” söyledi.

Ayrıca Uysal’ın Dubai’de de oturma izni olduğu öğrenildi.

Arazi ihalelerini aldı

Aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi’nin sahibi olan Uysal, son aylarda kamu arazilerini birer birer almasıyla gündem olmuştu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihalelerine giren Uysal, tarihi Ayasofya kadar eski olan Bakırköy’deki tarihi Fildamı Sarnıcı ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020 yılında halkın kullanımına açtığı Atatürk Kent Ormanı’nın bir parçası olan 9 dönümlük arazinin ihalesini almıştı.

Sahte belge düzenledi

Levent Uysal’ın VakıfBank adına sahte belge düzenleyip ve bu belgeyle İsviçre’den 45 milyon avro kredi çekmeye çalıştığı da ortaya çıkmıştı. Vakıfbank tarafından hukuki süreç başlatıldığı ifade edilmişti.