Mısır görüşmesinin ardından Müslüman Kardeşler'den Hüseyin'in Türkiye vatandaşlığı iptal edildi

Mısır görüşmesinin ardından Müslüman Kardeşler'den Hüseyin'in Türkiye vatandaşlığı iptal edildi
Mısır'da Sisi'nin darbesi ile dağılan Müslüman Kardeşler (İhvanı Müslimin)'in Genel Mürşit Vekili Mahmud Hüseyin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı iptal edildi. İptal kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz...

Mısır'da Sisi'nin darbesi ile dağılan Müslüman Kardeşler (İhvanı Müslimin)'in Genel Mürşit Vekili Mahmud Hüseyin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı iptal edildi. İptal kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Mısır'a yaptığı ziyaretin ardından gelmesi dikkat çekti.

El Arabiya'nın haberine göre, İhvanı Müslimin'in Genel Mürşit Vekili Mahmud Hüseyin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı iptal edildi. Türk makamları, vatandaşlığın geri alınma nedenini Hüseyin'e açıklamazken, konunun aydınlatılması için bir avukata başvurması tavsiye edildi.

İstanbul'da bir daireye sahip olan Hüseyin'in, mülkünü satışa çıkardığı ve İhvan yetkilileriyle, vatandaşlık meselesini çözme ve ikamet için başka bir ülke arama konusunda istişareler yaptığı belirtildi.

Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'a gitmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl sonra gerçekleştirdiği Mısır ziyareti sonrasında, Türkiye ile Mısır arasında yaşanan yakınlaşmanın bu kararda etkili olabileceği yorumları yapılıyor. Erdoğan'ın ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açma potansiyeline sahipken, İhvanı Müslimin'in üyeleri ve diğer Mısırlı muhaliflerin durumunda belirsizliklerin arttığı gözlemleniyor.

Darbe sonrası yaşanan bölünmelerin ardından İhvan Hareketi içindeki çatışmalar, İbrahim Münir'in vefatıyla yeni bir boyut kazandı. İstanbul ve Londra cepheleri arasında Genel Mürşit Vekili konusunda yaşanan anlaşmazlık, hareketin iç çekişmelerini daha da derinleştirdi. Türkiye-Mısır ilişkilerindeki yakınlaşmanın bu iç çekişmelere nasıl etki edeceği merak konusu olurken, İhvan ve diğer muhalif grupların Türkiye'deki faaliyetlerine getirilen kısıtlamalar da dikkat çekiyor.

Hüseyin'in vatandaşlığının iptal edilmesi ve benzer durumlar, Türkiye'deki Mısırlı muhalifler arasında geleceklerine dair endişeleri artırıyor. Birçok kişinin, mevcut durumun belirsizliği nedeniyle farklı ülkelere gitmeyi düşündüğü belirtiliyor.