MİT'in mahrem imamı, 3 Temmuz kumpasının nasıl kurulduğunu anlattı

MİT'in mahrem imamı, 3 Temmuz kumpasının nasıl kurulduğunu anlattı
Fenerbahçe'ye kurulan 3 Temmuz kumpasına ilişkin verilen onama kararında, FETÖ'nün mahrem imamının ifadeleri dikkat çekti. İfadelerde, Fenerbahçe'ye 3 Temmuz kumpasının nasıl kurulduğu anlatıldı.Sözcü yazarı Aytunç Erkin,...
Fenerbahçe'ye kurulan 3 Temmuz kumpasına ilişkin verilen onama kararında, FETÖ'nün mahrem imamının ifadeleri dikkat çekti. İfadelerde, Fenerbahçe'ye 3 Temmuz kumpasının nasıl kurulduğu anlatıldı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Fenerbahçe'ye kurulan 3 Temmuz kumpasına ilişkin MİT'in mahrem imamının verdiği ifadeleri paylaştı.

Fenerbahçe'ye kurulan 3 Temmuz şike kumpasına ilişkin Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından verilen onama kararındaki ifadeler dikkat çekti.

3 Temmuz sürecinde MİT'in mahrem yapısında çalıştığını ifade eden ve davanın 18. celsesinde tanık olarak dinlenen FETÖ mensubu Özgür Kaya, 3 Temmuz'da Fenerbahçe'ye kurulan kumpasa ilişkin önemli itiraflarda bulundu.

Fenerbahçe'ye kurulan kumpasın ayrıntıları, tutanaklara şu şekilde geçti:

"O dönem MİT'in mahrem yapısında çalışıyordum. Talip kod adlı Murat Karabulut, Ankara Sincan'da yaptıkları bir toplantıda şike davası adı altında bir operasyon yapılacağını, bu operasyonda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile alakalı olarak gözaltına alınacağını, Fenerbahçe'nin küme düşürüleceğini, bu süreçte diğer bazı kulüpler ile alakalı olarak da bunların gerçekleştirileceğini söyledi."

Özgür Kaya ifadesinde, toplantının 3 Temmuz’dan yaklaşık 2-3 ay kadar önce olduğunu, bu konuşmanın MİT’in mahrem imamları toplantısında konuşulduğunu, kendisinin MİT’in mahrem imamları yapılanması içerisinde temsilci konumunda olduğunu, bu operasyonu hangi polislerin yapacağı ya da yargıda hangi ekibinin kim olduğu şeklinde bir bilgisi olmadığını ancak operasyonun yapılacağının o dönem MİT mahrem imamı olan Talip kod Murat Karabulut tarafından anlatıldığını, kendisinin bu şahıstan talimat aldığını, kendisinin bu toplantıya bizzat katıldığını, bu toplantıda MİT mahrem yapılanması içerisinde bulunan diğer arkadaşların da olduğunu, bu toplantıda dosya sanıklarından kimsenin yer almadığını da anlattı.

(Yazının tamamı)