Motorlu kuryelerin protestosu 14. günde

Motorlu kuryelerin protestosu 14. günde
İstanbul’da motorlu kuryelerin düşük zam protestosu 14. gününde devam ediyor. Kuryeler dün de kentin çeşitli noktalarından gelerek Şişli’deki Yemeksepeti/Banabi’nin genel müdürlük binası önünde toplandı.Geçen yılki...

İstanbul’da motorlu kuryelerin düşük zam protestosu 14. gününde devam ediyor. Kuryeler dün de kentin çeşitli noktalarından gelerek Şişli’deki Yemeksepeti/Banabi’nin genel müdürlük binası önünde toplandı.

Geçen yılki 3 bin 200 liralık maaş üzerinden yapılan yüzde 32,7’lik zammın şimdiki asgari ücrete denk geldiğini belirten işçiler, kendilerinin ise 5 bin 500 lira net maaş talep ettiklerini belirtti. Bazı kuryeler de protestoya katıldıkları için şirketin sorumluları tarafından psikolojik baskı altına alınmaya çalışıldıklarını söyledi.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Bugün biraz sayımız az ama direnişimizin etkinliği devam ediyor. Bugün depolarda, valelerde çalışan arkadaşlarımıza tutanak tutulmaları, baskılar var ama bu çalışanlarımız eskisi kadar çalışmıyor. Boykot çağrısı karşılık buldu toplumda. Yüzde 70 kayıp devam ediyor” diye konuştu.