Muafiyeti vali değil ak parti açıkladı

Muafiyeti vali değil ak parti açıkladı
YKS nedeniyle 81 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması için yeni istisnalar geldi.YKS nedeniyle cumartesi günü 09.30 ile 15.00 saatleri arasında, pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması...

YKS nedeniyle 81 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması için yeni istisnalar geldi.YKS nedeniyle cumartesi günü 09.30 ile 15.00 saatleri arasında, pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, turistik faaliyetler engellenmeyecek. Dün duyuruyu ilk yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete oldu. Mete, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme yaptıklarını ve turizm faliyetlerinin muaf tutulacağı kararı aldıklarını açıkladı.
BAKANLIK GENELGE YAYINLADI
Ardından genelge yayınlayan Bakanlık istisnaları şöyle sıraladı: “YKS’ye girecek adayların yakını, şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından biletleme yapmış olanlar, sınavın yapılacağı okulların/ sınav merkezlerinin etrafındaki kırtasiyeler ile çalışanlar, yine halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistler; bu hizmetleri sunacak işletme veya yerlerde çalışanlar kısıtlamadan muaf tutulacak”