Muharrem İnce'den muhalif seçmene: Çankaya'da Sadullah Ergin'e oy verdiniz, kim Tayyip'in adamıymış görün

Muharrem İnce'den muhalif seçmene: Çankaya'da Sadullah Ergin'e oy verdiniz, kim Tayyip'in adamıymış görün
Mayıs seçimlerinden önce 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olan, seçime günler kala adaylığını geri çeken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçimlerden sonraki en kapsamlı açıklamasını yaptı.Parti...

Mayıs seçimlerinden önce 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olan, seçime günler kala adaylığını geri çeken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçimlerden sonraki en kapsamlı açıklamasını yaptı.

Parti Meclisi ve il başkanlarıyla toplantı yaparak seçim sürecini değerlendirdiklerini belirten İnce, “Oylama sonucunda Memleket Partisi olarak yerel seçimlerde yarışma kararı aldık, yarışacağız” dedi.

"Türkiye üzerinde büyük oyun vardı"

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın aktardığına göre Türkiye’nin geçmişten bu yana pek çok sorunu olduğunu, iki sorunu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarattığını belirten İnce, “Bir mülteci sorunu, iki barınma sorunu. İnsanlar barınacak ev bulamıyor. Dün nas vardı bugün nas yok. Bu kardeşiniz iktidardayken faiz yükselmez diyordu, faizler arttı. İnsanlara imar barışı vaadi verdiler, insanların hem paralarını hem canını aldılar. Bilim insanları bas bas İstanbul depremi diye bağırırken 25 yıldır hiçbir önlem almadılar. Doları 21 yıl önce 1,5 liradan aldılar 30 liraya yaklaştırdılar” diye konuştu.

Kandil’in seçim süreci aday belirlemede etkili olduğunu, mahkemelerin de siyasi yasakla süreci etkilediğini savunan İnce, “Türkiye üzerinde büyük bir oyun vardı. Üçüncü yol olur dedik bizi bölücü ilan ettiler. Tayyip’in adamı dediler. Milyon dolarlık sahte dekontları paylaştılar. Anketler, televizyonlar yalan söyledi” ifadelerini kullandı ve şöyle sözlerini sürdürdü: “Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekilliği verildi. İki belediye başkanı kazanıyoruz diye şehirlerine hizmet etmedi. Tencere ilk kez iktidarı devirememiştir."

"Kim Tayyip'in adamıymış görün"

Türkiye’deki cumhuriyetçi seçmenin AK Parti seçmenini hep aşağıladığını savunan İnce, bu seçmen grubuna seslenerek, “Siz yüzde 60’larla kazanacağız deyip Çankaya’da Sadullah Ergin’e oy verdiniz. Sizin verdiğini oylarla 39 vekil Meclis’e gitti. Kim Tayyip’in adamıymış görün. En zor olan şey bu seçimi kaybetmekti. En zoru başardılar. En iyi Tayyipçinin kim olduğunu anlamışsınızdır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a, “MİT müsteşarlığı verdiğini” söyleyen İnce, “Böyle bir şey olur mu? Seçimin iki turlu olduğunu unuttular. Görüşmelerde yapmayın dedim. Bu insanlar size ikinci turda oy vermediler. Ben nasıl verdireyim, benim marabam mı? Kardeş parti gibi görüşelim dedim. Aradım. At şu Ali Babacan ile Davutoğlu’nu dedim. Bakanlık da cumhurbaşkanı yardımcılığı da istemiyorum dedim. Babacan şimdi hakaret ediyor seçime girdiği partiye. Koskoca ana muhalefetin düşürüldüğü hale bak” diye konuştu.

Türkiye’nin değişime ihtiyacının olduğunu belirterek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” çağrısını hatırlatan Muharrem İnce, “Türkiye’ye değişim talep edenler önce partilerinde değişim yapmalıdır” dedi.

Nazilli ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı

Muhalefete seslenerek ittifak çağrısında bulunan İnce, “Bir ittifak kuralım tüzüğü değiştirelim. Kimseye cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtmayalım” dedi. “Tek adam rejiminden” kurtulmanın yolunun partilerin demokratikleşmesinden geçtiğini belirten İnce, “CHP’ye, İYİ Parti’ye, Zafer Partisi’ne sesleniyorum. Gelin bizim 70 bin üyemiz var. Üyelerin söz sahibi olduğu bir siyasi ittifak kuralım. Her türlü fedakarlığa hazırız. Gelin Türkiye’nin önünü açalım. Tayyip Erdoğan karşıtlığıyla seçim kazanılmaz” dedi ve iki belediye başkanı adaylarını duyurdu:

“Nazilli Belediye Başkanımız Ali Çetinkaya, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Mahir Bakan olacak.”

"Kara kedi her zaman bal yemek"

Muharrem İnce açıklamasının ardından soruları da yanıtladı. Muhalefetin ittifak teklifi yapması durumunda ne tepki vereceklerini belirten İnce, “Biz menfaat ittifakı yapmak istemiyoruz. Türkiye’de demokrasi istiyorsak önce ittifakta demokrasi” ifadelerini kullandı.

Genel seçimlerde Memleket Partisi’ne seçimden çekilme çağrısı geldiğini, yerel seçimlerde de benzer bir çağrı gelmesi durumunda ne yapacakları sorulan İnce, “Kara kedi her zaman bal yemez. O geçti bir seferdi. Oradan alacağımız var. Biz hayır kurumu değiliz, siyasi partiyiz” ifadelerini kaydetti.