Murat Ağırel'e tazminat talebi reddedildi

Murat Ağırel'e tazminat talebi reddedildi
Gazeteci Murat Ağırel ve ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a yönelik yazdıkları kitaplar gerekçesiyle açılan tazminat davalarında karar çıktı. AKP meclis üyesi Ali Gökşin, Ağırel'in kaleme aldığı “VurgunParsel...

Gazeteci Murat Ağırel ve ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a yönelik yazdıkları kitaplar gerekçesiyle açılan tazminat davalarında karar çıktı.

AKP meclis üyesi Ali Gökşin, Ağırel'in kaleme aldığı “VurgunParsel Parsel 2” kitabı hakkında 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açmış ve kitabın toplatılarak imha edilmesini talep etmişti. Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen davada bu talepler reddedildi.

Öte yandan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın “Beşli Çete” kitabıyla ilgili de MFA Taahhüt İnş ve Tic AŞ ve Cihan Şimşek; Başarır, Kırmızı Kedi Yayıncılık ve yayınevinin kurucusu Haluk Hepkon aleyhine 400 bin TL’lik manevi tazminat davası açmış, kitabın toplatılmasını talep etmişti. Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’de görülen budavada da mahkeme davanın reddine karar verdi.