Murat Kurum: Beklentiyi karşılamazsam bir daha aday olmam

Murat Kurum: Beklentiyi karşılamazsam bir daha aday olmam
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Armağan Çağlayan’ın GAİN’de yayınlanan “Gör Beni” programına konuk oldu. Kurum, seçimi kaybetmesi durumunda bir daha aday olmayacağını belirtti.AKP'nin...
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Armağan Çağlayan’ın GAİN’de yayınlanan “Gör Beni” programına konuk oldu. Kurum, seçimi kaybetmesi durumunda bir daha aday olmayacağını belirtti.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Armağan Çağlayan’ın GAİN’de yayınlanan “Gör Beni” programına konuk oldu.

Kurum programda adaylık sürecinin yanı sıra ailesini, inşaat mühendisliğinden siyasete uzanan kariyerini anlattı.

"Beklentiyi karşılamazsam bir daha aday olmam"

Kurum, adaylık sürecine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Emekle, alın teriyle o insanların sevgisini kazanmak, onların duasını almak, her şeyden öte vatandaşımızın bu beklentisini karşılamak için buradayım. Zaten bu işleri yapamazsam bir daha aday olmam, böyle bir göreve de talip olmam.”

Murat Kurum, Armağan Çağlayan’ın “Hangisi daha zor: Bakanlık yapmak mı yoksa İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için yarışmak mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Bakanlıkta 81 ile gittim ve 550 ziyaret yaptım. O ziyaretlerin bazıları aylar sürdü. Elazığ/Malatya depreminde 30 günden fazla orada kaldım. En son 11 ili etkileyen depremde yine 45 gün sahadaydım. Kolay değil, 81 tane çocuğunuz var, 81’ine aynı sevgiyi göstermeniz lazım. Bir de olağanüstü durumlar var: Sel oluyor, 2 saat sonra oraya gidiyorsunuz. Yangın oluyor, 2 saat sonra gidip beraber üzüleceksiniz ama üzülüp ağlayıp bekleyemezsiniz. İnsanların sizden bekledikleri var. Umutlarını yeşertmek zorundasınız. Türkiye’nin her yerinde bir hikâyem var. 81 ilde çalışmış biri olarak buradayım. İstanbul’daki sorunları biliyorum. O birikimi buraya aktaracağız. İstanbul’un sorunlarını gidermek için çalışacağız.”

Kendini sakin ve çok yönlü düşünen biri olarak tanımlayan Kurum, Armağan Çağlayan’ın çocuklarını ve aile yaşantısını sorması üzerine bir anısını da anlattı: “Kızım ‘Bakan olmanı istemiyorum, benim yanımda dur, ben sensiz büyüdüm’ dedi. ‘Bırakmamı mı istiyorsun, istiyorsan bırakırım’ dedim ama ‘Yok’ dedi, ‘o zaman üzülürsün. Devam et ama bize de zaman ayır.’”