Mustafa Sarıgül isyan etti: İliç'teki facianın sorumluları hesap vermeli

Mustafa Sarıgül isyan etti: İliç'teki facianın sorumluları hesap vermeli
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, facianın yaşandığı bölgeden yaptığı açıklamada, "Bu maden sahasının bölge için Türkiye için ve hatta dünya için büyük risklere yol açabileceğini hep söyledik. İhmali olanlar...
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, facianın yaşandığı bölgeden yaptığı açıklamada, "Bu maden sahasının bölge için Türkiye için ve hatta dünya için büyük risklere yol açabileceğini hep söyledik. İhmali olanlar hesap vermeli" dedi.

Erzincan İliç'te Çöpler Altın Madeni'nde toprak kayması nedeniyle facia yaşanıyor. Toprak altında kalan işçilerin sayısı bilinmezken siyanürlü toprak akmaya devam ediyor.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, facianın yaşandığı bölgeden yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç’teki Altın Madeni şirketinin sürekli olarak böyle haberlerle gündeme gelmesi burada bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Ya uygulanan yöntemleri yanlış ya kapasiteyi zorluyorlar belli ki bir yanlışlık var. Bu maden sahasının bölge için Türkiye için ve hatta dünya için büyük risklere yol açabileceğini hep söyledik" dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül, bölgeden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Haberi alır almaz bölgeye geldim. Erzincan İliç’teki Altın Madeni şirketinin sürekli olarak böyle haberlerle gündeme gelmesi burada bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Ya uygulanan yöntemleri yanlış ya kapasiteyi zorluyorlar belli ki bir yanlışlık var. Bu maden sahasının bölge için Türkiye için ve hatta dünya için büyük risklere yol açabileceğini hep söyledik. CHP Milletvekili arkadaşlarımla önlem alınması için çağrı yaptık. Bu olayda ihmali olanlarda hesap vermelidir. Önceliğimiz göçük altında kalan emekçilerimiz ve onların sağ salim ailelerine kavuşmalarıdır. Süreci yakından takip ediyorum. İnşallah can kaybımız olmaz. Hiçbir şey insan hayatından değerli değildir."