Naci Görür'den Malatya değerlendirmesi: Önemli miktarda enerji transfer edildi

Naci Görür'den Malatya değerlendirmesi: Önemli miktarda enerji transfer edildi
Uzamanlar Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Uzmanlardan yapılan açıklamada yaşanan depremin 6 şubat depremlerinin artçıları olduğu kaydedildi. Prof. Dr. Naci Görür,...
Uzamanlar Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Uzmanlardan yapılan açıklamada yaşanan depremin 6 şubat depremlerinin artçıları olduğu kaydedildi. Prof. Dr. Naci Görür, "Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde" dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem oldu. Uzananlardan ardı ardına gelen değerlendirmelerde yaşanan depremin  6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden kaynaklı olduğunu belirttiler.

“Önemli miktarda enerji transfer edildi”

Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Malatya'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Deprem DAF zonunda. Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi. Geçmiş olsun, sevgiyle."

“Bazı orta hasarlı yapılarda hasarların artmasına neden olabilir”

Sosyal medya hesabından depremi değerlendiren Haluk Eyidoğan, şu ifadeleri kullandı;

25 Ocak 2024 saat 16:04'de Malatya'nın güneyinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. 6 Şubat 2023 büyük depremlerinden sonra bölgede halen süren deprem etkinliği var. Bu deprem etkinliği bölgedeki iki büyük depremin artçıları. Ayrıca çevrede büyük depremlerden etkilenen bazı faylar da bu sismik etkinliğe katkı yapıyor.

Ekte verilen şekilde MTA'tarafından hazırlanan son 30 günlük deprem etkinliği görülmektedir. Kırmızı çizgiler bölgedeki önemli fayları gösterir. Malatya'dan Kozan'a kadar uzanan ve 6 Şubat 2023'te 7.8 büyüklükteki depremden 9 saat sonra oluşan 7.6 büyüklüğündeki depremin artçılarının da çok etkin olduğu görülmektedir. Büyüklüğü 5.0 den büyük artçılar bölgedeki bazı orta hasarlı yapılarda hasarların artmasına neden olabilir.