Nagelsmann'dan 16 yıl sonra gelen itiraf: Babam bir casustu

Nagelsmann'dan 16 yıl sonra gelen itiraf: Babam bir casustu
Almanya Millî Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, özel hayatı ile ilgili ilk kez konuştu ve hayatının trajedisini açıkladı. Der Spiegel'e röportaj veren genç teknik adam, 16 yıl önce intihar eden babası Erwin ile alakalı...
Almanya Millî Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, özel hayatı ile ilgili ilk kez konuştu ve hayatının trajedisini açıkladı. Der Spiegel'e röportaj veren genç teknik adam, 16 yıl önce intihar eden babası Erwin ile alakalı tüm gerçekleri anlattı.

Babasının ölüm haberini aldığında bir antrenörlük kursunda olduğunu belirten genç teknik direktör, aslında Almanya için istihbarat elemanı olarak görev yapan babasını çocukken asker sandığını da itiraf etti. Nagelsmann, "Bu konuda daha fazla bir şey söylememe izin verilmiyor ve tam olarak ne yaptığını bile bilmiyorum" sözlerini sarf etti.

Babasının intiharı hakkında ilk kez konuşan Nagelsmann, "Bu çok zordu. Babam bir intihar notu bırakmamıştı, bir açıklaması yoktu. Ancak kendi hayatına son verme şekli, kararının kendisi için kesinlikle net olduğunu açıkça ortaya koydu. Aile için çok kötü bir duygu ama gerçekten ölmek istediğini ve bunun bir yardım çığlığı ya da bir işaret olmadığını bilmek bana yardımcı oldu. Böyle bir karara saygı duymam gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Alman teknik adam sözlerini şöyle tamamladı: "Babam aslında şakalar yapan ve sürekli gülen, arkadaşlarıyla birlikte olmayı seven, gitar çalan ve sürekli şarkı söyleyen çok komik bir adamdı. Ama sanırım bu intihar, iş yükü ve genel durumunun getirdiği bir sonuçtu. Hayatının sonlarına doğru değişmişti. Kariyerinin baskısı fark ediliyordu."

"Bayern'de kimseye süre vermezler!"

Bir dönem Bayern Münih’i çalıştıran Julian Nagelsmann adı son zamanlarda Bayern Münih ile anılan Xabi Alonso'ya da uyarıda bulundu. Bayern Münih'te bir şeyler başarmak için süre verilmediğini söyleyen Julian Nagelsmann şu ifadeleri kullandı:

"Bazı kulüpler size zaman tanıyor. Jürgen Klopp, Liverpool ile şampiyon olmak için tam 5 sezon harcadı. Pep Guardiola, Manchester City ile Şampiyonlar Ligi'ni tam 7 sezon sonra kazandı fakat Bayern Münih'te bir şeyler başarabilmeniz için size yeterli süre verilmiyor."

Ayrılık dönemi içinde sürekli karar vericilerle konuşma halinde olduğunu söyleyen Nagelsmann, "Karar vericilerle iyi bir ilişkiniz varsa bunun da bir faydası olmaz. En kötü senaryoyla nasıl başa çıkacağımızı hep birlikte tartıştık. Ama sonra her şey farklı gelişti" ifadelerini kullandı.