"Nas neyse onu yaparım. Hüküm bu..."

"Nas neyse onu yaparım. Hüküm bu..."
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri adlı bir etkinlikte konuştu. Erdoğan, “Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Faiz enflasyonun 10’da...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri adlı bir etkinlikte konuştu. Erdoğan, “Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Faiz enflasyonun 10’da biri olmalı. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” dedi. Erdoğan, faiz indirimleri konusunda şunları söyledi:

“FİYAT ARTIŞLARININ ÇIKARDIĞI SIKINTILARI BİLİYORUZ”
“Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanı’nda anırırım diyen köşe yazarları hala aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir. Fiyat artışlarının insanlarımızın günlük hayatında çıkardığı sıkıntıları elbette biliyoruz. Ama vesayete, terör örgütlerine, darbecilere nasıl direniyorsak bunlara da direneceğiz.”

“DİMDİK AYAKTAYIZ”
“Döviz kurundaki istikrarı piyasanın kendi işleyişi içinde sağlayacağız. Ekonomide bir tabir vardır dere kendi yatağında akar” diyen Erdoğan, “Pazartesi gününden itibaren finans dünyasında sıkıntılar yaşanacakmış ya bunu ancak ihanet içindekiler söyler. Merak etmeyin böyle bir durum söz konusu değil, biz dimdik ayaktayız” ifadelerini kullandı.

“EY TÜSİAD VE YAVRULARI…”

Erdoğan, ekonomi biliminin genel kabul görmüş kurallarına geri dönülmesini isteyen TÜSİAD’a ise “Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin tek göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz” diye tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler karşı çıksa da yeni ekonomi programı başarılı olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

MÜSİAD: DÜŞÜK FAİZ ODAKLI POLİTİKANIN DESTEKÇİSİYİZ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Twitter adresinden bir açıklama yayınlandı ve Türkiye Ekonomi Modeli’ne destek verdiklerini bildirdi. Açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde uygulamaya konulan üretim yatırım ihracat ve istihdam kazanımlarımızı katbekat artıracağımıza inandığımız düşük faiz odaklı politikamızın destekçisi olduğumuzu yeniden ifade ediyoruz” denildi.