Nebati’nin dünyası farklı, başarı tablosunu anlattı

Nebati’nin dünyası farklı, başarı tablosunu anlattı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği 65. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Nebati bugün açıklanması beklenen ilk çeyrek büyüme oranlarındaki beklentiye ilişkin olarak “Öncü göstergeler büyümenin...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği 65. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Nebati bugün açıklanması beklenen ilk çeyrek büyüme oranlarındaki beklentiye ilişkin olarak “Öncü göstergeler büyümenin 2022 ilk çeyrekte yüzde 7 olacağına işaret ediyor” diye konuştu. Nebati, bu değerlendirmeyi yaparken küresel ekonominin zor bir dönemden geçtiğini belirtti, gelişmiş ülkelerin son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarını yaşadığını söyleyerek Türkiye’deki enflasyonu normalleştirmeye çalıştı ama 40 yılın rekoru diye kıyaslama yaparken yüzde 7.5 enflasyon ile kırılan rekoru da verilerine artık inanılmayan TÜİK’in yüzde 70’lik enflasyon verisini de paylaşmadı.

Nebati enflasyonun dışsal faktörlere bağlı olduğunu belirterek “Enflasyondaki yükselişte arz yönlü maliyet artışı faktörlerin ön plana çıktığını ve bu nedenle enflasyon görünümdeki bozulmanın geçici nitelikte olduğunu düşünüyoruz” dedi. Nebati, milleti enflasyona ezdirmemek için çalışmaya devam edeceklerini de söyledi.