Niğde'de aynı su aboneliği üzerinden 5 seçmenin adresi taşındı

Niğde'de aynı su aboneliği üzerinden 5 seçmenin adresi taşındı
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, yerel seçimler öncesinde bir su numarası aboneliği üzerinden 5 ayrı kişinin adresinin Ulukışla'ya taşındığı iddiası, yargıya intikal etti.Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Niğde'nin Ulukışla...
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, yerel seçimler öncesinde bir su numarası aboneliği üzerinden 5 ayrı kişinin adresinin Ulukışla'ya taşındığı iddiası, yargıya intikal etti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yaşanan "seçmen kaydırma" iddialarının, yargıya taşındığını yazdı. Öztürk, aynı su abonesi numarası üzerinden farklı kişilerin adreslerinin değiştirildiğini aktardı.

Gazeteci Saygı Öztürk, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimleri öncesi, seçmenlerin çeşitli yerlere kaydırıldığı iddialarını kaleme aldı.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde meydana gelen olayda, aynı su aboneliğiyle 5 ayrı kişinin adresinin taşındığını aktardı.

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Barış Özçelik'in avukatının Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusuyla ortaya çıkan olayda, 4187 numaralı su numarası aboneliğiyle, 5  ayrı kişi hakkında adres değişikliği işlemi yapıldığı belirtildi.

Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde seçmenin adres güncelleştirme işlemlerine yönelik Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 28 Eylül 2023 tarih ve 2023/1429 sayılı kararı ile Yurt İçi Seçmen Kütüğünün güncelleştirilmesi usul ve esaslarını gösterir 140/1 sayılı genelgesi gereğince adres beyanı için elektrik, su, doğalgaz, telefon faturaları bulunması halinde gerçekleşmektedir.

Ulukışla Belediyesince kendilerine yakın kimselerin adreslerini Ulukışla’ya taşımak için Ulukışla belediyesince ‘Su aboneliği sözleşmesi’ yapılmaktadır. Su abone sözleşmelerinde bir abone numarası üzerine 5-6 kişiye sözleşme yapılmaktadır. Nitekim abone numarası 4187 su abone numarası ile 5-6 farklı şahsa su abone sözleşmesi yapılmış gibi evrak düzenlemekte ve bu su abone sözleşmesiyle ve tek abone numarasıyla seçmen adresini nüfus müdürlüğüne giderek bu sahte su abone sözleşmesini sunarak adres beyanı vererek ilçe seçim müdürlüğüne teslim edilmekte ve adreslerini taşımaktadırlar."

İddiaya ilişkin konuşan Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Öztürk'e şu açıklamalarda bulundu:

“Elinde evrakı olan herkes her yere başvurabilir. Geçmişte aboneliği olan belediyeye gelip bir evrak isteyebilir. Dikkat ederseniz o evrakta benim imzam yok”

Kaynak: Sözcü