Norveçli Fari, kurduğu merkezde yüzlerce hayvanın hayatına dokundu

Norveçli Fari, kurduğu merkezde yüzlerce hayvanın hayatına dokundu
Norveçli Larsen, Alanya ilçesinde kurduğu ARGA Hayvan Koruma Merkezi ile yüzlerce sahipsiz hayvana umut oluyor. Yaklaşık dokuz yıl önce Alanya'ya yerleşen Larsen, sokak kedilerine bakmaya başladıktan sonra yerel ve yabancı hayvanseverlerin...
Norveçli Larsen, Alanya ilçesinde kurduğu ARGA Hayvan Koruma Merkezi ile yüzlerce sahipsiz hayvana umut oluyor. Yaklaşık dokuz yıl önce Alanya'ya yerleşen Larsen, sokak kedilerine bakmaya başladıktan sonra yerel ve yabancı hayvanseverlerin desteğiyle merkezi kurdu. Bugüne kadar birçok hayvanı kurtaran ve Avrupa'ya sahiplendiren Larsen, merkezin başarısında gönüllülerin önemli katkısını vurguluyor.

Norveçli Fari Larsen (62), Alanya ilçesinde kurduğu ARGA Hayvan Koruma Merkezi ile korunmaya muhtaç yüzlerce hayvanın hayatını değiştirdi. Yaklaşık 9 yıl önce yerleştiği Alanya'da sokak kedilerine bakmaya başlayan İran asıllı Norveç vatandaşı Fari Larsen, yerleşik yabancıların da desteğiyle hayvanseverlerin bir araya gelmesiyle ARGA Hayvan Koruma Merkezi'ni kurdu.

[caption id="attachment_596649" align="aligncenter" width="600"] Fari Larsen[/caption]

Merkezde sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisiyle ilgilenen Larsen, bugüne kadar yüzlerce hayvanı kurtararak yurt dışına sahiplendirdi. Özellikle Avrupa'ya 289 kedi ve 29 köpek yuvalandıran Larsen, merkezin başarısında yerel ve yabancı gönüllülerin önemli rol oynadığını vurguladı.

Merkezin, özellikle Rus ve Ukraynalı gönüllülerin desteğiyle daha geniş kitlelere duyurulmaya başlandığını belirten Larsen, hayvanseverlerin merkeze gelip kedilere sevgi ve ilgi göstermelerinin önemine dikkat çekti.