Nükleer Düzenleme Kurumu’ndan Rusya’ya Akkuyu ziyareti

Nükleer Düzenleme Kurumu’ndan Rusya’ya Akkuyu ziyareti
Dr. Zafer Demircan başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) heyeti, Rusya’da bulunan AEM Technology A.Ş.’yi ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer...

Dr. Zafer Demircan başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) heyeti, Rusya’da bulunan AEM Technology A.Ş.’yi ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ekipman üretimi konusundaki çalışmaların ilerleyişi de konuşuldu. Toplantıya, Genel Müdür Igor Kotov başkanlığındaki AEM-Technology A.Ş. başkanları ve Kalite Direktörü Maxim Rabotayev başkanlığındaki AKKUYU NÜKLEER A.Ş. temsilcileri katıldı. Katılımcılar, AEM-Technology şirketinin üretim tesislerinde ekipman üretimi için programların uygulanmasının yanı sıra, sözleşmeden doğan yükümlülüklerden dolayı kontrol noktalarının onayı için NDK müfettişlerinin Rusya’daki çalışma organizasyonunu masaya yatırdı.

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan NDK Başkanı Dr. Zafer Demircan, “Projenin uygulanmasında bizim için öncelik güvenlik meseleleridir ve doğrudan şirketin fabrikalarında çalışan NDK temsilcilerinin tüm taleplerine açıklık ve dikkat gösterdikleri için Rus meslektaşlarımıza minnettarız. AEM Technology’nin deneyiminin ve imal ettiği ürünlerin güvenlik ihtiyaçlarına uygunluğu ve kalitesi konusunda gösterdiği özenin, Akkuyu NGS’nin başarılı bir şekilde işletilmesinin anahtarı olduğuna inanıyoruz” dedi.