Nurettin Veren: 2007'de FETÖ'nün darbe yapacağını söylemiştim

Nurettin Veren: 2007'de FETÖ'nün darbe yapacağını söylemiştim
Bir dönem Fetullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Veren, katıldığı canlı yayında kamu kuruluşlarında hala 500 bin örgüt üyesinin çalıştığını ve darbe girişimini de 9 yıl önce devlete bildirdiğini söyledi.FETÖ lideri...
Bir dönem Fetullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Veren, katıldığı canlı yayında kamu kuruluşlarında hala 500 bin örgüt üyesinin çalıştığını ve darbe girişimini de 9 yıl önce devlete bildirdiğini söyledi.

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in eski yakın ismi Nurettin Veren, örgüt hakkında bilinmeyen detayları yıllar sonra KRT'de Alev Olgay'ın sunduğu "Olağan İşler" programında paylaştı.

Veren, 2007 yılında FETÖ'nün darbe planlarına dair 8 saatlik bir video ifadesini Genelkurmay Başkanlığı'na teslim ettiğini açıkladı ve "Devlet ve MİT'in beni tekrar sorgulamasını istiyorum" dedi.

Veren, şunları aktardı:

"Türkiye'nin en önemli sorunu FETÖ'dür. Filistin meselesinden 100 defa daha önemlidir. Devletin gemisinin dibinin delinmiş olmasıdır.  Bana soru sorulmasını istiyorum. Bu programdan sonra Şu an Türkiye'deki kamu kurumlarında çalışan sadece 500 bin üst düzey yönetici var. Bu size dehşet vermiyor mu? Şu an aktif bir savcının ifadesini söylüyorum. Bunlar esnaf, köylü, çiftçi, bakkal değil."