Okan Buruk'tan Kerem Aktürkoğlu ve Nelsson'un sakatlığına ilişkin açıklama

Okan Buruk'tan Kerem Aktürkoğlu ve Nelsson'un sakatlığına ilişkin açıklama
Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Başakşehir galibiyetinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Buruk, sakatlığı bulunan Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un son durumuyla ilgili bilgi verdi.Okan Buruk, Başakşehir galibiyeti...
Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Başakşehir galibiyetinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Buruk, sakatlığı bulunan Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un son durumuyla ilgili bilgi verdi.

Okan Buruk, Başakşehir galibiyeti sonrası Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un sakatlığına değindi. Buruk, iki oyuncusunun son durumuyla ilgili bilgi verdi.

"Oyuna çok iyi başladık"

Maça iyi başladıklarını belirten Okan Buruk, "Oyuna çok iyi başladık. Oyuncularımızın konsantrasyonu, taktik disiplini ve seyircimizle birlikte baskı kurduk. İlk yarıda kazandığımız toplarla pozisyonlar bulduk. Rakibimiz ilk yarının sonunda kalemize gelebildi." dedi.

"İkinci yarıda kendi kalitemizin altındaydık"

Başakşehir'in de iyi bir performans sergilediğini aktaran Buruk, "2-0 da yetmemesi gerekiyordu. İkinci yarıda biraz daha kendi kalitemizin altında oynadık. Topa sahipken de zaman zaman iyi işler yapamadık. Rakibimizin baskısı ve pozisyonları da oldu. İyi mücadele ettiler, tebrik ediyorum onları da." ifadelerini kullandı.

Taraftara çağrı

Taraftarları Sparta Prag maçına davet eden Okan Buruk, "Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. 5 gün sonra Avrupa maçında da seyircilerimizi bekliyoruz. Türkiye için önemli bir karşılaşma olacak." şeklinde konuştu.

"Bu camiamızın başarısı"

Başarının camiaya ait olduğunu söyleyen Buruk, "Tabii ki hep kazanmak için oynuyoruz. Takımın başında ben varım ama biz camia olarak bu galibiyetleri alıyoruz. Bu camiamızın başarısı. Benim görevim takımı en iyi şekilde sahaya çıkarmak. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalışıyor, yüzde 100'ünü veriyor. İç sahada çok iyi gidiyoruz." sözlerini sarf etti.

"Şampiyon olmak istiyoruz"

Şampiyon olmak istediklerini belirten başarılı teknik adam, "38-39 maç oldu... Camiamızla birlikte bir hikaye yazmaya çalışıyoruz. Şampiyon olmak istiyoruz. Bir kupa daha kaldırmak istiyoruz. Türkiye Kupası ve Avrupa'da devam ediyoruz. Taraftarlarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Kerem Aktürkoğlu ve Nelsson'un durumu

Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un sakatlığına dair konuşan Okan Buruk, "Kerem'in ayağına darbe gelmişti. Victor da düşmeden dolayı sorun oldu. Nelsson bir sonraki maça yetişecekmiş gibi duruyor ama yarınki kontrollerden sonra belli olacak." diyerek sözlerini noktaladı.

Mauro Icardi sözleri: Gol atmayan forvet mutsuzdur

Mauro Icardi’nin karşılamanın ardından hemen soyunma odasına gitmesinin nedeni sorulan Okan Buruk, “Golcü oyuncu beslenmek ister. Bunu bazen arkadaşları yaratır bazen kendisi. Gol atmayan forvet mutsuzdur bu normal. Bizim oyunumuza destek vermeye çalıştı. Ceza sahası içinde çok net pozisyonlar gelmedi. 1 ya da 2 tane net top getirebildik. Ona daha çok net top getirmemiz lazım. Yüzde 100’ünde değil. Kendini buluyor. Önemli bir sakatlık geçirdi. Şu anda ayağından dolayı ağrıları daha az. İğnesiz oynayabiliyor. Böyle bir dönemde takımın yanında. Bu onun gelişimini gösteriyor. Fiziksel olarak çok daha üstüne çıkacak. Getirdiğimiz topların karşılığında tam gol pozisyonu yaratamıyoruz. Bu bizim geliştirmemiz gereken bir şey. Bunu Trabzon’da yaptık. Farklı bir galibiyet aldık. Diğer maçlarda biraz kaldık” dedi.