Okulda öğretmene saygısızlık: Karşısında bağırarak dans ettiler

Okulda öğretmene saygısızlık: Karşısında bağırarak dans ettiler
İzmir Konak'ta 2 lise öğrencisinin öğretmenleri karşısındaki saygısızlığı sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Videoda, 2 lise öğrencisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin karşısına geçip, bağırarak dans...
İzmir Konak'ta 2 lise öğrencisinin öğretmenleri karşısındaki saygısızlığı sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Videoda, 2 lise öğrencisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin karşısına geçip, bağırarak dans ettikleri görüldü.

İzmir Konak'ta bulunan bir meslek lisesinde 2 öğrenci, ders vermeye çalışan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin karşısında bağırarak dans edip, TikTok videosu çekti. Öğrenciler hakkında detaylı bilgiye henüz ulaşılamamışken TikTok platformunda daha önce yayınlanan benzer videolar akıllara geldi.

"Bu görüntülerin müsebbibi 20 yıllık iktidardır"

Görüntüler tartışmalara neden olurken, konuyla ilgili eğitimci Maksut Balmuk ve Psikolog Serap Duygulu, ODA TV'ye değerlendirmelerde bulundular. Maksut Balmuk,

"Bu görüntülerin müsebbibi bizzat 20 yıllık iktidardır" derken, Serap Duygulu ise, “Bu durumu çocuğun ergenlik dönemiyle ve dürtüsel davranışlarıyla tanımlayamayız. Burada başka bir şey var” dedi. Maksut Balmuk, "özel okula" dikkat çekerken, Serap Duygulu ise görüntüler için, "Öğretmen ile arasında olması gereken o mesafenin, ki biz buna güç aralığı diyoruz, evet bunun aşılmasıdır" derken, olayın şaka olarak tanımlanamayacağının altını çizdi.

Sosyal medyada yayılan ve tepki çeken görüntülerin ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Soruşturma başlatıldı

Öğretmene saygısızlık içeren görüntülerle ilgili iki öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.