Osmaniye de depremde yıkıldı

Osmaniye de depremde yıkıldı
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen yerlerden biri de Osmaniye oldu. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamasına göre Osmaniye’de 205 kişi yaşamını yitirdi, bin 3 kişi yaralandı, 101 bina yıkıldı. AFAD,...

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen yerlerden biri de Osmaniye oldu. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamasına göre Osmaniye’de 205 kişi yaşamını yitirdi, bin 3 kişi yaralandı, 101 bina yıkıldı. 

AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri kentin farklı noktalarında yıkılan binalarda çalışma yapıyor. Ekiplerin çalışmasıyla Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yıkılan 10 katlı binadan bir kız çocuğu çıkarıldı. Yaralanan çocuk hastaneye sevk edildi. Esenevler Mahallesi’nde 11 katlı bir bina da yıkıldı. Binada arama-kurtarma çalışmalarına AFAD’ın yanı sıra askerler de katıldı.



ÇADIR KURULAN BÖLGELER
Osmaniye’nin toplanma alanında yüzlerce çağır kuruldu. CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, çadır kurulan bölgeleri sosyal medya hesabından duyurdu:
“Cumhuriyet Meydanı, Kapalı Semt Pazarları, Masal Park’ın yanındaki meydan, Atatürk Anıtı’nın olduğu bölgeye (Askeriye lojmanlarının yanı) çadırlar kuruldu ve sıcak çorba dağıtımı yapılmaktadır. Artçı sarsıntılar nedeniyle hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Toplanma alanlarına gidiniz.”

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ilk açıklamasında, çok büyük bir deprem yaşandığını belirterek, “Düziçi’nde 7, Bahçe’de 7 ve Hasanbeyli ilçesinde 1 olmak üzere 65 bina yıkıldı. Bütün ekiplerimiz, devletin bütün kurumları alanda müdahale ediyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Osmaniye’de depremde yıkılan binalarda yapılan arama ve kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

AFAD’ın aktardığı bilgilere göre Osmaniye-Gaziantep istikameti tamamen trafiğe kapatıldı.