Otopsi tamamladı ancak Matthew Perry'nin ölüm nedeni henüz tespit edilemedi

Otopsi tamamladı ancak Matthew Perry'nin ölüm nedeni henüz tespit edilemedi
Los Angeles'taki evinde ölü bulunan ünlü aktör Matthew Perry'nin otopsisinde, hayatını neden kaybettiğine dair bir bulguya ulaşılamadı. Toksikoloji testlerinin sonucu bekleniyor.Ünlü Amerikan televizyon dizisi Friends’te canlandırdığı...

Los Angeles'taki evinde ölü bulunan ünlü aktör Matthew Perry'nin otopsisinde, hayatını neden kaybettiğine dair bir bulguya ulaşılamadı. Toksikoloji testlerinin sonucu bekleniyor.

Ünlü Amerikan televizyon dizisi Friends’te canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle bilinen Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti.

Los Angeles'ta adli tıp otopsiyi tamamladı ancak Perry'nin ölüm nedeni henüz tespit edilemedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, yetkililer toksikoloji testlerinin sonucunu bekleyecek.

Amerikan medyasına göre Perry, Los Angeles’taki evinde ölü bulundu.

Perry'nin ölüm haberini duyuran LA Times ve TMZ, aktörün evindeki jakuzide bulunduğunu aktardı.

1994’te yayımlanmaya başlayan ve New York’ta altı genç arkadaşın hayatını konu alan Friends dizisi 2004 yılına kadar sürdü.

Dizinin final bölümü ABD’de 52,5 milyon kişi tarafından izlendi ve 2000’lerin en çok izlenen TV dizisi bölümü olarak kayıtlara geçti.

BBC’ye konuşan Los Angeles İtfaiyesi Sözcüsü, acil müdahale ekiplerinin Pacific Palisades’teki bir adrese, “suyla ilgili yaşanan ve bilinmeyen bir acil durum” nedeniyle gittiğini söyledi ancak Perry’nin adını vermedi.

'Hepimiz için gerçek bir hediye'

Friends dizisinin yapımcısı Warner Bros, Perry için "hepimiz için gerçek bir hediye" ifadelerini kullandı.

Dizinin yaratıcıları Marta Kauffman ve David Crane ile prodüktörü Kevin Bright, Fransız haber ajansı AFP’ye gönderdikleri açıklamada “Şoke olduk ve çok derin bir şekilde üzüldük. Hâlâ inanmakta zorlanıyoruz” dedi ve ekledi:

“Her anımıza kattığı neşe ve göz alıcı bir parıltıdaki zekasını unutmayacağız. Her zaman odadaki en komik kişiydi. Dahası en tatlı, en fedakar kişiydi.”

Perry'in hayatı

1969 yılında Massachusetts’te doğan Perry, Kanada’nın Ottawa eyaletinde çocukluğunu geçirdi. Burada daha sonra Kanada Başbakanı olan Justin Trudeau ile ilkokula gitti.

Perry’nin ölümü sonrası Trudeau sosyal medya hesabında duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Matthew Perry'nin ölümü şok edici ve üzücü” diyen Trudeau, arkadaşıyla birlikte okulda oynadıkları oyunları asla unutmayacağını söyledi.

Trudeau, “Tüm dünyada insanların onun bize sunduğu neşeyi unutmayacağını biliyorum. Tüm kahkahalarımız için teşekkürler, Matthew. Çok sevildin ve özleneceksin” dedi.

Gençlik yıllarında Los Angeles’a taşınan Perry, Boys Will Be Boys yapımında Chazz Russell karakterini canlandırdı.

Ancak Friends ile birlikte uluslararası bir şöhrete kavuştu.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc ve Lisa Kudrow’un da yer aldığı dizi, tüm zamanların en başarılı TV dizilerinden biri oldu.

Perry, Friends’teki rolüyle 2002 yılında Emmy Ödülleri’ne de aday gösterildi.

Şöhretinin zirvesindeyken ağrı kesici ve alkol bağımlılığı ile de mücadele etti.

2016 yılında BBC Radyosu'na konuşan aktör, bu bağımlılıkları nedeniyle Friends’in üç senesini hatırlamadığını söyledi.

Geçen yıl bir röportajında, yine aynı nedenle diziyi izlemediğini söyledi.