Özdil ailesine 380 bin lira ceza

Özdil ailesine  380 bin lira ceza
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, gazeteci- yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına satın alınan villayla ilgili Bodrum Belediye Encümeni tarafından ‘İmar Kanunu’nun 42’nci maddesi gereğince 380 bin lira idari para cezası...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, gazeteci- yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına satın alınan villayla ilgili Bodrum Belediye Encümeni tarafından ‘İmar Kanunu’nun 42’nci maddesi gereğince 380 bin lira idari para cezası kesildiği ortaya çıktı.
Özdil ailesi söz konusu villayı 2017 yılında 4.6 milyon liraya satın aldı. Yürürlükteki imar planında ‘ticaret alanı’ sınırları içinde kalan villaya, Bodrum Belediyesi’nce Hülya Özdil adına ‘ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm- 142.5 metrekare’ olmak üzere yapı ruhsatı verildi. Belediye, bir süre sonra da yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi. Geçen haftalarda da Bodrum Belediyesi ekipleri villada inceleme yaptı ve mühürledi. Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte yedi encümen üyesi, sonradan ilave edilen kısımların yıkılması için karar aldı. Bodrum Belediye Encümeni’nin, villanın kaçak bölümleri için yıkım kararının yanı sıra İmar Kanunu’nun 42’nci maddesi çerçevesinde Hülya Özdil’e 380 bin lira idari para cezası kestiği ortaya çıktı.