Özgür Özel: ‘Al ananı da git’ diyen Erdoğan’a sandıkta hesap soracağız

Özgür Özel: ‘Al ananı da git’ diyen Erdoğan’a sandıkta hesap soracağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Tire'de çiftçilere seslenerek, Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel, çiftçilerin sorunlarına duyarlılık vurgusu yaparken, Erdoğan'ı çiftçiyi ihmal etmekle suçladı. Özel,...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Tire'de çiftçilere seslenerek, Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel, çiftçilerin sorunlarına duyarlılık vurgusu yaparken, Erdoğan'ı çiftçiyi ihmal etmekle suçladı. Özel, Tire Süt Kooperatifi'nin başarısını öne çıkardı. Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve Tire adayı Hayati Okuroğlu'na destek çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Tire’de; “Siz alnının terini toprağa damlatan, oradan bereket fışkırtan, bu bereketle çoluğunu çocuğunun rızkını kazanan, çalışkan insanlarsınız. Bu ülkedeki en büyük sorunlardan birisi çiftçinin çektikleri. Bu ülkenin Birinci Cumhurbaşkanı’nın kullandığı cümle şudur ‘Köylü milletin efendisidir’. O partinin neferleri, genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları olarak çiftçiyle ilgileniriz, sorunlarını çözmek isteriz. Birileri gibi ‘Ananı da al git’ demeyiz...178 milyarı beşli çetelere veren, holdinglere veren ama çiftçiye gelince ‘Al ananı da git’ diyen Erdoğan’a sandıkta hesap soracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmalarını İzmir’in Tire ilçesinde sürdürdü. CHP İlçe Bakanlığı önünde düzenlenen mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan ile CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Ednan Arslan, Mahir Polat ve Yüksel Taşkın, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu, Kiraz Belediye Başkan Adayı Nasuh Coşkun, Beydağ Belediye Başkan Adayı Şakir Başaran, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve çok sayıda partili katıldı.

Dönemin büyükşehir belediye başkanı Azizi Kocaoğlu’nun hayata geçirdiği Tire Süt Kooperatifi’ni hatırlatan Özel, İzmir’de sosyal belediyecilik örneklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Özel, şöyle konuştu:

“Tire’de bütün Türkiye’nin örnek aldığı Tire Süt Kooperatifi başarı hikâyesi var. Tunç başkan, 1 Nisan itibarıyla Tirelilerin takdiriyle kalkınmanın kırsaldan başladığına inanan birine artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni emanet edecek. İşte size İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay. Tire, ‘İşim gücüm Tire’ diye 39 yaşındaki adayımız Hayati Okuroğlu’na belediyeyi teslim etmek için gün sayıyor. Hayati başkan mali müşavir. 3 yıl gençlik kolları başkanlığımızı yaptı, ilçe başkan yardımcılığımızı yaptı. Siyasetten, gençlik kollarından geliyor. Tire’nin evladı. CHP’nin İzmir’de 12 tane 40 yaş altı göz bebeği gencinden bir tanesi. Tire’nin her yaştan gençlerine onu emanet etmeye geldi. Bu partinin kurucusu aynı zamandan Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk bu partiyi genel başkanlara, milletvekillerine emanet etmedi. Hatta askerlere emanet etmedi.  Cumhuriyet’i Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hayati gibi gençlere emanet etti. Biz de Hayati’yi Tire’de vatanını milletini seven herkese emanet ediyoruz. Siz alnının terini toprağa damlatan, oradan bereket fışkırtan, bu bereketle çoluğunu çocuğunun rızkını kazanan çalışkan insanlarsınız. Bu ülkede ki en büyük sorunlardan birisi çiftçinin çektikleri. Bu ülkenin Birinci Cumhurbaşkanı’nın kullandığı cümle şudur: ‘Köylü milletin efendisidir’. O partinin neferleri, genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları olarak çiftçiyle ilgileniriz sorunlarını çözmek isteriz. Birileri gibi ‘Al ananı da git demeyiz” dedi.

“178 milyarı beşli çetelere veren, holdinglere veren ama çiftçiye gelince ‘al ananı da git’ diyen Erdoğan’a sandıkta hesap soracağız”

Özel, şöyle devam etti:

“Türkiye’de kanunumuza göre milli gelirin yüzde 1 çiftçilere verilmek zorunda. Geçen sene bu yüzde birin karşılığı 263 milyar. Çiftçiye sadece 85 milyar verdiler. Alacak ne kadar 178 milyar. sakın ha küçük bir para gibi görmeyin. Şu kur korumalı mevduat var ya hepimizin sırtından zenginlere verilen fark. Faizi alıyor dolar çıkarsa da farkını aramızdan alıyor. Kur korumalı mevduatın toplamı 152 milyar. Köprülere geçiş garantisi vermiş toplam ödediği para 162 milyar. Size vermesi gereken para bu paralardan fazla. 178 milyarı beşli çetelere veren, holdinglere veren ama çiftçiye gelince ‘Al ananı da git’ diyen Erdoğan’a sandıkta hesap soracağız.”

CHP Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu’nun belediye başkanı olması halinde yapacaklarını anlatan Özel,  “Ama 31 Mart’ta belediye başkanı olarak bizim kıymetli kardeşimiz Hayati’yi seçerseniz; incirinize, cevizinize, kestanenize depolanması ve pazarlanması aşamasında projeler yapacak. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin eksik bıraktığı tahılların depolanması soruna çözüm olacak. Organize sanayinin de çiftçinin de su sorununu çözecek. Tire merkezdeki otopark sorununun çözülmesi, kırsal mahallelerin altyapı sorunlarının çözülmesi, dar gelirlilerin yaşadıkları mahallerde kreş sorununun çözülmesini ve kadınların güvenle çocuklarını okullara bırakarak çalışma ve sosyal hayata katılmasını Büyükşehir Belediye Başkanımızla Hayati başkan el ele çözecekler" dedi.(ANKA)