Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘3 bin lira’ tepkisi: Yaptığı zam bin lira yazıklar olsun Recep Tayyip Erdoğan

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘3 bin lira’ tepkisi: Yaptığı zam bin lira yazıklar olsun Recep Tayyip Erdoğan
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bütçeyi zorlayarak emekli bayram ikramiyesini 3 bin tl yapacağız" açıklamasına "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi. Erdoğan,...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bütçeyi zorlayarak emekli bayram ikramiyesini 3 bin tl yapacağız" açıklamasına "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi. 

Erdoğan, Ramazan Bayramında emeklilere verilecek ikramiyelerde 'bütçeyi tekrar zorlama pahasına' düzenlemeye gidileceğini ve emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bergama mitinginde Erdoğan'a tepki göstererek, "Bayram ikramiyesine yapa yapa yaptıkları zam bin TL. Yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor" dedi.

Özel’den öne çıkan açıklamalar;

Bergama’da yerel seçimlerde, içimiz buruldu. Yüzümüz asıldı. Beş sene sabrettik. 5 sendir Bergama halkçı belediyecilikten uzak, rantçı belediyeye teslim. İki metre buçuk metrekare köylünün tarlasını çatır çatır sattı.

Belediyede toplu iş sözleşmesi var Hak İş sendikasını çağırmışlar, mevcut belediye başkanı ortada yok. Belediye başkan adayı gelmiş tolu iş görüşmesi yapıyor.

Ben, Bergama’daki bütün demokratları birleşmeye davet ediyorum. Sosyal demokratları muhafazakâr demokratlar. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın talan belediyeciliğine karşı burada doktorun arkasında buluşalım Bergama’yı bu zulümden kurtartalım. Parti olatrak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

"Erdoğan'a emekli ikramiyesi tepkisi"

Parti olarak, bielik ve beraberlik içinde olmalıyız. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Sürekli insanları; korkutarak, kandırarak, tehdit ederek oy toplayanları var. İnsanların karnı aç diyor ki ezanı dindirecekler. İnsanlar geçinemiyor, diyor ki bayrağı  indirecekler. Kardeşim bu ülkenin bir bölünme tehlikesi ortaya çıkarsa, öyle Tayyip Erdoğan çağırınca havaalanına koşturup kot üstüne perdelik kumaştan, kefen çekenler değil dedeleri Çanakkale’de kefensiz yatanlar var. Onlar sahip çıkar bu memlekete.

Emekliye 3 bin TL emekli ikramiyesi verdiler. Bu kadar yoksulluk varken bir kilo et 600 lira olmuşken bayram ikramiyesine yapa yapa yaptıkları zam bin TL. Yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor. Bu ülkede 10 bin lira emekliye zam veriliyor. Açlık sınırıysa 15 bin TL. Asgari ücretli bile açlık sınırında… Bu memlekette insanlardan oy alırken sandığın arkasında milleti unutuyorlar. Bergama’daki MHP’li, AK Partili kendisine 2 bin TL’yi, 5 Bin TL artırmayana 31 Mart’ta oy verirse bunlar böyle devam ederler. Sarı kart verirlerse, görün bakalım, sizin sesinizi bakın dinliyorlar mı, dinlemiyorlar mı? Cemil başkan çok güvendiğimiz, inandığımız, hızlı karar alan, anketlerde en yüksek memnuniyet oranlarımızı yakalayan, İzmir’de en iyi seçim sonucunu alacağını, Bergama’nın sorunlarını tek tek çözeceğini hepimiz biliyoruz, onu size emanet ediyoruz.

Özgür Özel Bergama mitinginde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay yerine başka birinin elini kaldırdı. Ortaya renkli görüntüler çıktı.