Özgür Özel CHP Balıkesir Aday Tanıtım Toplantısında konuştu

Özgür Özel CHP Balıkesir Aday Tanıtım Toplantısında konuştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir'de partisinin İl Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ahmet Akın'ın ağlaya ağlaya geri çekildiğini ve kendisine borcu olduğunu söyleyenlerin olduğu dile...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir'de partisinin İl Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ahmet Akın'ın ağlaya ağlaya geri çekildiğini ve kendisine borcu olduğunu söyleyenlerin olduğu dile getirdi. Özel, "İstanbul’daki seçimlerimizi hazmedemediler. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na haksızlık yaptılar" diyerek Balıkesir'de de Ahmet Akın'ın hakkının yendiğini ifade etti.

Özel'in konuşmasından satır başları:

İzmir'in işgalinin ardından 5 ayrı kongre gerçekleştirmiş, bulduğu her yerde düşmana direnmiş Kuvayı Milliye'nin sembol kentlerinden biri olmuş Balıkesir'in kahraman evlatları hepinize 'Merhaba'.

Kimse Türkiye'de Balıkesir'le Manisa'yı ayrı görmüyor. Ben de CHP Genel Başkanı olarak Manisa'yı Balıkesir'den ayrı tutmuyorum.

Söz biter süre bitmezse tehlike, projeler zamana sığmıyorsa güzel bir iştir. Bir tarafta zamanı tüketip işi üretmeyenler var bir tarafta yapacaklarını anlatmaya vakti yetmeyen bir Ahmet Akın var.

'İşimiz gücümüz Türkiye' bizim sloganımız, bizim belediye başkanımız, başkanlarımız işine motive olan kişilerdir. Geçmişte bu işi yapan herkes, kenti güzelleştirmeyi tercih namuslu çalışkan arkadaşlarımızı, bugüne kadar emek vermiş namuslu çalışkan bütün belediye başkanlarımızı yürekten tebrik ediyorum.

Hepimiz daha önce aday adaylığına başvuran arkadaşlara kefiliz. Görevdeyken iyi olmayınca istifa etmeler başka partiye gitmeler ve oradan partiye ateş etmeler. 3 tane 5 kişinin iktidara yakın gazetelere çıkmasının bir önemi yok. Kendisine ayrılan bütçeyi aday arkadaşına getiren aday adaylarımız var bizim. Biz bu arkadaşları önemsiyoruz.

İstanbul’daki seçimlerimizi hazmedemediler. O zamanki bütün milletvekillerimiz koştuk İstanbul’a gittik. 23 Haziran’a kadar gece gündüz çalıştık. Büyük bir zafer elde ettik mutluyuz, memnunuz. Ama ben o seçimde bir şey öğrendim. Onu hiçbir zaman unutamam.

İkinci bölgeden sorumluyken 13 ilçe bana bağlı her gün iki ya da üçünü geziyorum. Sıra Fatih’e geldi. Arkadaşlar bana durumu anlattılar. Beraber esnaf gezmeye başladık. Ak sakallı hacı amca bana ‘Ne yapmaya geldin dedi’, ‘Yok öyle hiç konuşma dedi’, Gel beni dinle dedi. Bu terazi bu dükkanda 40 yıl nohut tarttı bulgur tarttı. Ben 40 sene o tarafa bulgur, nohut, taşımışımdır. Gelecek seferde Tayyip Bey kimi derse ona vercem dedi.

Gelecek sefer de kime derse ona vercem, ama bu sefer Ekrem’e vercem dedi. Bu sefer hak geçti evladım hak geçti. Bu sefer oyu hak geçti diye Ekrem’e vercem dedi. Bunu Balıkesir’de niye anlattım biliyor musunuz? O bakkal amcanın feraseti Balıkesir’in bütün hepsinde var. Ben Ahmet Akın’ı Balıkesirliler’in vicdanına emanet ediyorum.

Gözleri yaşlı ağlaya ağlaya çekildi. İsmail Ok da emaneti aldı iki eliyle AK Parti'ye verdi. Ortada Balıkesir'in iradesinin çalınması var.

Ahmet Akın gözleri yaşlı ağlaya ağlaya çekildi. İsmail Ok da emaneti aldı iki eliyle AK Parti'ye verdi. Ortada Balıkesir'in iradesinin çalınması var. O zaman bu kulaklarım duydu bu sözleri, "Ahmet sana borcum var" dediler. Balıkesir'i seven herkesin vicdanına sesleniyorum.

Gördüğümüz 1 Nisan'da göreceğimizin daha çok azı. Sıkı para politikası yapacağız diyorlar. Seçmen buna 1 Nisan'da cevap vermezse. Seçmenin 4 yıl boyunca sesinin duyulamayacağı bir süreç başlayacak.

10 bin liraya emekliye para veriyoruz yine de oy veriyorlar derlerse. Acı reçete her yoksulun gırtlağında. Sandıkta bu iktidara sarı kartı göstereceğiz. Hep zengini düşündün söz artık milletindir diyeceğiz.

Ahmet Akın iktidara geldiğinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, Akın’a başarılı projeler verilecek, destek verilecek. Nasıl Mansur Başkan dediğini yapıyorsa, bu projeleri ortaklaştırarak hem Ahmet Akın’ın sözlerini hızla tutmasını sağlayacağız, hem Balıkesir’de emeklinin ve emekçinin yüzünü hızla güldüreceğiz.

Sosyalist Enternasyonel’e gittik. Hamas’ın yaptığı saldırılardan sonra İsrail Devleti’nin 30 bine yakın insanı katlettiğini, ve onlara sessiz kalmanın yakışmayacağını, akan kanın durması için barış için mücadele etmemiz gerektiğini söyledim. Ben o saatlerde dünyanın önemli liderlerine Filistin’deki zulmü anlatırken, Beyefendinin mitinginde açılan pankartı kapattırdı.

Biz Filistin’i savunurken o pankartı toplatanlara yazıklar olsun.

Soma’da 301 madenci hayatını kaybettiğinde 31 işçi Savaştepe’dendi. Şimdi İliç’te 9 işçimiz maden altında bırakıldı. Birileri paraları istiflesin diye o evlatlarımız orada bırakıldı.

Çatlaklar var diyenleri dinlemeyip İliç faciasına sebebiyet verdiler. Sebebiyet veren imza, dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum’undur. Ne alakası var diye attığı imza, evlatlarımızın felaketi oldu. İliç’in müsebbibini İstanbul’un felaketi yapmasınlar.

Bu yaşanan pisliklerle zaman zaman yargı küçük çıkışlar yapıyor. Ne yargı ne Sayıştay ne Danıştay başa çıkamıyor. 31 Mart’ta bunlardan hesabı sormayı Balıkesirli hemşehrililerimize bırakıyorum.

31 Mart'ta bütün seçilen belediye başkanlarımız, mal varlıklarını belediyenin girişine asacak. Türkiye'de bir ittifak var. Bizim ittifaka diyorduk ki, içinde ikinci AKP olan MHP var, domuz bağcılar var, onlar oraya yakışır. Bizim Türkiye ittifakı var, her siyasi partiden temsilciler var. İttifakın içinde milli takım gol attığında kim seviniyorsa bizim ittifakımızda onlar var. Filenin Sultanları ağlarken kimin gırtlağı düğümleniyorsa Türkiye İttifakı'nda onlar var.

Eğer bir gün Türkiye'de tekrar beka sorunu olursa, göstermelik perdelik kumaştan kefen çekenler değil. Bu salondaki Çanakkale'de Conkbayırı'nda kefensiz yatanların torunları çıkar karşılarına, kimse CHP'ye Milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın.