Özgür Özel: Emeklilerin cebinden 5,5 çeyrek altın çalan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır

Özgür Özel: Emeklilerin cebinden 5,5 çeyrek altın çalan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2002'de en düşük emekli maaşı ile 8 çeyrek altın alınırken bugün en düşük emekli maaşı ile 2,5 altın alınabildiğini, iktidarın emeklinin cebinden 5,5 altını aldığını söyledi. Emeklilerin...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2002'de en düşük emekli maaşı ile 8 çeyrek altın alınırken bugün en düşük emekli maaşı ile 2,5 altın alınabildiğini, iktidarın emeklinin cebinden 5,5 altını aldığını söyledi. Emeklilerin durumunu gündeminde tutmaya devam eden Özel, sosyal medya hesabından ''Emeklilerin cebinden her ay 5,5 çeyrek altın çalan kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.'' ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel, emeklilerin “dertlerini” anlattığı buluşmada, CHP Genel Başkanı Özel iktidara yüklendi.

Genel Başkan Özel partisinin Lüleburgaz'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada en düşük emekli maaşının alım gücünü değerlendirerek, AKP'nin iktidara geldiği 2002'de en düşük emekli maaşı ile 8 çeyrek altın alınabilirken bugün 2,5 çeyrek altın alınabildiğini söyledi.

''Recep Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde, 3 Kasım 2002'de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Bugünkü hesapla 25000-26000 lira olması gerekiyor. O gün 1,5 asgari ücret olan emekli maaşı tam 8 çeyrek altın alıyordu. İnanmayan hesaplasın. Canlı yayında Lüleburgaz'da bütün televizyonların önünde söylüyorum inanmayın hesaplasın aksini söylesin. En düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi en düşük emekli maaşı 10 bin lira ve 2,5 çeyrek altın bile almıyor, 2 ile 2,5 arası. Yani Tayyip Erdoğan geldi başbakanlık yaptı cumhurbaşkanlığı yaptı 'büyük ekonomistim' dedi 'ben bilirim ben' dedi emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altını aldı. Yazıklar olsun böyle iktidara. Yazıklar olsun bu anlayışa. Ey Tayyip Erdoğan buradan sana sesleniyoruz. Biz öyle az değiliz. Milyonlarız. Ve artık hakkımızı sana yedirmeyeceğiz. Hakkımızı söke söke alacağız, söke söke. Geldiklerinde en düşük emekli maaşı az sayıda emeklinin aldığı bir şeydi.'' ifadelerini kullandı.

Emeklilerin durumunu gündeminde tutan Özel, sosyal medya hesabından yeniden bir video paylaşımı yaptı. Özel paylaşımında, ''Emeklilerin cebinden her ay 5,5 çeyrek altın çalan kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.'' ifadelerini kullandı.