Özgür Özel’den Nebi Hatipoğlu’na ‘Ensar’ tepkisi: Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz

Özgür Özel’den Nebi Hatipoğlu’na ‘Ensar’ tepkisi: Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin Eskişehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun, “Ben başkan olduktan sonra Birlik vakfı ve diğer vakıflara maddi manevi kapılarımı açacağım” sözlerine tepki gösterdi. Özel,...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin Eskişehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun, “Ben başkan olduktan sonra Birlik vakfı ve diğer vakıflara maddi manevi kapılarımı açacağım” sözlerine tepki gösterdi. Özel, “Milli irade hırsızı beyzade kazanırsa, Birlik Vakfı kazanacakmış. TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı kazanacakmış. ENSAR Vakfı’na Eskişehir’i peşkeş çekecekmiş. Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz” diye konuştu.

Özgür Özel Eskişehir'de 100. Yıl Kültür Merkezi açılışına katıldı. Özel, konuşmasında İYİ Parti’den milletvekili seçilen ve daha sonra partisinden istifa ederek AKP Eskişehir Belediye Başkan Adayı olan Nebi’ye sert tepki gösterdi. Özel, “Milli irade hırsızı beyzade kazanırsa, Birlik Vakfı kazanacakmış. TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı kazanacakmış. Sizin paranızı o evlatlarımızı koruyamayan istismarcıların ENSAR Vakfı’na Eskişehir’i peşkeş çekecekmiş. Yok öyle bir şey. Biz buradayız. Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz” dedi.

“Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz”

Nebi Hatipoğlu’nun, ‘Ben başkan olduktan sonra Birlik vakfı ve diğer vakıflara maddi manevi kapılarımı açacağım” sözlerine tepki gösteren Özel, “ Eskişehir’in daha bir yıl önce AKP’ye itirazı olan, MHP’ye itirazı olan ve Eskişehir’in Cumhuriyetçilerinden, Atatürkçülerinden oy alan AK Parti’ye muhalefet edeceğim diye oy alan birisi o günlerde iktidar şirketlerinden yüksek miktarda teşvik alıyormuş. Bu teşviklerin gereğini seçimden hemen sonra partisini değiştirerek Eskişehirlilerin oylarını alıp bir milli irade hırsızlığı, siyasi yan kesicilikle AK Parti’ye transfer olan birisi şimdi de diyor ki, Eskişehir’i ben yöneteyim. Eskişehir’i Kazım Kurt yönetirse, Ahmet Ataç yönetirse bu döneme kadar hocanın yönettiği gibi Ayşe Ünlüce yönetirse kim kazanıyor 80 bin Eskişehir kazanıyor. O siyasi irade hırsızı, kazanırsa ne olacakmış ‘Hele bir seçileyim belediyelerin bütün imkanlarını vakıflara açacağım’ diyor. Milli irade hırsızı beyzade kazanırsa, Birlik Vakfı kazanacakmış. TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı kazanacakmış. Sizin paranızı o evlatlarımızı koruyamayan istismarcıların ENSAR Vakfı’na Eskişehir’i peşkeş çekecekmiş. Yok öyle bir şey. Biz buradayız. Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz” dedi.

Öte yandan CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 100. Yıl Camisi, CHP lideri Özgür Özel ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından ibadete açıldı. Caminin giriş kapısına Türkçe olarak “Oku” ayeti yazıldı.