Özgür Özel hatırlattı: Soylu'nun trol ordusu Ebabil Harekatı kamu kaynaklarıyla finanse ediliyordu

Özgür Özel hatırlattı: Soylu'nun trol ordusu Ebabil Harekatı kamu kaynaklarıyla finanse ediliyordu
Gazete Pencere Haber MerkeziDün sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen bombalı saldırının ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trol ekibi...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Dün sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen bombalı saldırının ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trol ekibi olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı tarafından yapılan paylaşımda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hedef alındı. Bir süre sonra hesap kapatılırken, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel yeni bir paylaşımda bulundu.

Dün Ankara’da İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün önünde iki terörist bombalı saldırı gerçekleştirdi. Saldırganlardan biri kendini patlatırken, diğer terörist etkisiz hale getirildi.

Saldırının ardından Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Twitter hesapları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı sorumlu tuttu. Bu hesaplardan biri de Ebabil Harekatı oldu.

Soylu’nun ardından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bakanlıkta ve emniyette yaptığı görev değişikliklerine vurgu yapılan tweette “Soylu’ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca, ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler. Son teröriste kadar öldürecekmiş… Yok valla, terörist kendi kendini patlattı. Sana zahmet olmasın. Sen bakanlığa geri dön. Soylu’yla çalışmış bürokrat avına devam et” denildi.

Saldırıda kullanılan aracın Kayseri’de bir veteriner hekimden gasp edildiği iddiasına ilişkin de tweet atan Ebabil Harekatı, “İnanılmaz güvenlik zaafiyetinin detayları ortaya çıktıkça kanımız donuyor” ifadesi kullanıldı.

“Talimatı Soylu verdi diyecekler”

Son günlerde uyuşturucu tacirlerine ve suç örgütlerine yapılan operasyonları hatırlatan gazeteci Hande Fırat’ın paylaşımını alıntılayan Ebabil Harekatı hesabı, “İnanılmaz şeyler oluyor. 1 saate ‘bu bombalı saldırının talimatını Soylu verdi’ diyecekler” ifadeleri kullanıldı.

Bu paylaşımlar bir süre sonra silindi ve yeni bir tweet atılarak hesabın kapatılacağı açıklandı. Yapılan yeni paylaşımda, “Bugün Ebabil Harekatı hesabından atılan tweet kabul edilemez! Bunu asla kabul etmiyor ve Ebabil Harekatı’nın sosyal medya hesabını kapatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dün akşama doğru harekatın Twitter hesabı kapandı.

Twitter hesabını kapatan Ebabil Harekatı, kısa bir süre sonra 8 bin 300 üyeye sahip Telegram kanalını da gizledi.

“Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir”

“Pelikan” diye adlandırılan ekibe yakın olarak nitelendirilen bir diğer isim Fazıl Duygun ise saldırı girişimine ilişkin sert sözler paylaştı.

Duygun, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve  terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır.

Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir.”

Özel: Biz bir santim eğilirsek, bunlar bu millete diz çöktürürler

Özgür Özel ise Ebabil Harekatı'na ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu. Özel, "12 Ocak günü çok konuşulan basın toplantımızda, Süleyman Soylu'nun kamu kaynaklarıyla finanse ettiği Ebabil isimli troll grubunu deşifre etmiştim. Dün Ebabiller bazı paylaşımlarla önce deşifre oldular ardından apar topar tüm hesaplarını kapattılar. Bir adım geri atmayız, Bir kelime eksik konuşmayız, Bir santim eğilmeyiz. Biliriz ki biz bir santim eğilirsek, bunlar bu millete diz çöktürürler…" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Ocak 2023'te Meclis'te yaptığı sunumda, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Ebabiller" isimli 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu söylerken, başında ise bakan müşaviri olduğunu açıkladığı Emin Şen'in yer aldığını öne sürmüştü.