Özgür Özel’den anket açıklaması: AKP ile kafa kafaya yarışıyoruz

Özgür Özel’den anket açıklaması: AKP ile kafa kafaya yarışıyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özeli Kilis halk buluşmasında anket verilerini paylaştı. Özel, Kilis’te AKP ile ‘kafa kafaya’ gittiklerini açıkladı.Yerel seçimlere 6 gün kala siyasi partilerin seçim temposu da devam ediyor. Seçim...
CHP Genel Başkanı Özgür Özeli Kilis halk buluşmasında anket verilerini paylaştı. Özel, Kilis’te AKP ile ‘kafa kafaya’ gittiklerini açıkladı.

Yerel seçimlere 6 gün kala siyasi partilerin seçim temposu da devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında il ziyaretlerine devam eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hafta sonu İzmir ve Manisa mitinglerinin ardından haftanın ilk günü Kilis’te halk buluşmasına katıldı.

Kilis’teki anket sonuçlarına değinen Özel, " Anket kırılmalarına baktım, AK Parti’den oy var. Neden AK Partililer geçmişten beri hep aynı kişileri taşımaktan bıkmış. Bir yenilenme olsun istiyorlar. Ne AK Parti kurucu il başkanının ne de mevcut adayın, Kilislinin, derdine deva olmadığını biliyor” dedi.

"İstanbul’u İstanbul’da konuş"

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Kilis bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatıdır. Ama Kilis boynu büküktür, sahipsizdir.  Kilis üç, dört tane Adalet ve Kalkınma Partili siyasetçinin kendi içinde makamları döndürdüğü, başka kimseye alan bırakmadı. Aynı kişiler arasında sürekli bir siyaset dönüyor. Kilis’in adı Meclis’te muhalefet olmasa konuşuluyor mu? Kilis’in belediye başkanları çıkıp Kilis’in belediye başkanları, Kilis’in hakkını arıyor mu?

Kilis’te her anket daha iyiye gidiyor. Anket kırılmalarına baktım, AK Parti’den oy var. Neden AK Partililer geçmişten beri hep aynı kişileri taşımaktan bıkmış. Bir yenilenme olsun istiyorlar. Ne AK Parti kurucu il başkanının ne de mevcut adayın, Kilislinin, derdine deva olmadığını biliyor gencecik Hakan’ı görüyor.

Burada seçimi almak için kafa kafaya yarışıyoruz. Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te miting yapmadı. Kayseri’den sonra Kilis’e geldi. Neden? Anketi gördüler. Ve buraya geldi Kilis’in derdini konuşmadı. Geldi burada Kilis’in sorunlarını nasıl çözeceğini konuşmak yerine bu meydanda İstanbul seçimlerini konuştu. Biz buna itiraz ediyoruz. Kardeşim, İstanbul’u İstanbul’da konuş. Ankara’yı, Ankara’da konuş.

Kilis’te Hakan, haftaya tarih yazacak. Kilis’te tarih yazılıyor, belediyeye değiştirip israfı bitiriyoruz.

"Öğrenilmiş çaresizlik diye bir şey var"

6 yıl önce bin lira ile başlayan bayramda emekli ikramiyesi, 24 kilo kıyma alırken şimdi 3 bin lira alacaksınız sadece 6 kilo kıyma alacaksınız. 18 kilo kıyma kayıp. Kilis Tava’nın bir yılda maaliyeti yüzde 130 artmış. Emekli geçen seneki maaşıyla 135 porsiyon alabiliyorken bugün 75 porsiyona düştü. Emekli geçen seneki maaşıyla 135 porsiyon yapabiliyorken, bugün 75 porsiyona düşmüş.

Öğrenilmiş çaresizlik diye bir şey var. Sakın AK Parti gelmesin, zaten CHP gelmez, MHP'ye mi versem? Aman ha... O günler geçmişte kaldı. Efendim MHP gelmesin, AK Parti'ye vereyim. Sakın ha... O günler geride kaldı

Ankette kafa kafayayız. 1 puan değil, yarım puanın yarısı var. Eğer CHP'liler partilerine sahip çıkarsa artık yorgun AK Partililer bu duruma bir sarı kart gösterip partilerinden adaylara göre Kilis'i çok daha iyi temsil edecek Hakan'a oy verirlerse bu seçim kazanılacak.