Özgür Özel: Toplam 5 buçuk çeyrek altın emeklinin cebinden Tayyip Erdoğan tarafından çalındı

Özgür Özel: Toplam 5 buçuk çeyrek altın emeklinin cebinden Tayyip Erdoğan tarafından çalındı
Edirne Keşan’da düzenlediği seçim mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP iktidarını eleştirdi.Hayat pahalılığından ve emeklinin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullardan bahseden CHP Genel Başkanı Özgür...
Edirne Keşan’da düzenlediği seçim mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP iktidarını eleştirdi.

Hayat pahalılığından ve emeklinin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullardan bahseden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "3 Kasım 2002’de Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı kuyumcudan 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı 2,5 çeyrek altın alıyor. Yani toplam 5,5 çeyrek altın emeklinin cebinden Tayyip Erdoğan tarafından çalınmıştır. Bütün emekliler bunu bilsin" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle kavga etmek istediğini söyleyen Özel, "Her gün bir iftira bir hakaret. Her mala zam zam zam yapıyor dönüyor bize DEM, DEM, DEM deyip kavga etmeye çalışıyor. Dünya kadar yalan iftira! Ama ona söyledim çok istiyorsan seninle kavga edeceğim. Onunla kavga edeceğim ama kimlik siyaseti üzerinden değil, onun belirlediği çatışma alanlarından değil ben çiftçinin üreticinin emeklinin emekçinin hakkı için onunla sonuna kadar kavga edeceğim. Bizi başka kavgaya çekip de emeklinin çektiklerini unutturamaz" diye konuştu.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu memlekette bir metrekare toprak vermemek için Çanakkale’de yüz binler şehit oldu ama Edirne’nin dörtte birini Yunan bankası tek kurşun atmadan, tek asker yollamadan, hiçbir emek harcamadan Edirnelilerin elinden almak üzere. Biz bu işgale, bu işbirliğin, çiftçimizin bu kadar mağdur edilmesine isyan ediyoruz. Bunun hesabını Recep Tayyip Erdoğan’dan sandıkta soracağız.

“Pazarda yangın var, mutfakta yangın var. Bu yangın diyor üflemekle sönmez, sandıkta söner yazıyor. Bu yangını sandıkta söndürmeye var mısınız?

“3 Kasım 2002’de Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı kuyumcudan 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı 2,5 çeyrek altın alıyor. Yani toplam 5,5 çeyrek altın emeklinin cebinden Tayyip Erdoğan tarafından çalınmıştır. Bütün emekliler bunu bilsin.

"Her şehirde ekonomi konuşuyoruz. Tayyip Erdoğan benimle kavga etmek istiyor. Her gün bir iftira bir hakaret. Her mala zam zam zam yapıyor dönüyor bize DEM, DEM, DEM deyip kavga etmeye çalışıyor. Dünya kadar yalan iftira! Ama ona söyledim çok istiyorsan seninle kavga edeceğim. Onunla kavga edeceğim ama kimlik siyaseti üzerinden değil, onun belirlediği çatışma alanlarından değil ben çiftçinin üreticinin emeklinin emekçinin hakkı için onunla sonuna kadar kavga edeceğim. Bizi başka kavgaya çekip de emeklinin çektiklerini unutturamaz."