Özgür Özel: Lütfü Savaş CHP’nin gösterebileceği en iyi aday

Özgür Özel: Lütfü Savaş CHP’nin gösterebileceği en iyi aday
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına tekrar Lütfü Savaş’ın aday gösterilmesine ilişkin olan tepkilere yönelik açıklama yaptı. CHP lideri, Lütfü Savaş’ın adaylığı konusunda...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına tekrar Lütfü Savaş’ın aday gösterilmesine ilişkin olan tepkilere yönelik açıklama yaptı. CHP lideri, Lütfü Savaş’ın adaylığı konusunda süreci kötü yürütmediklerini belirterek, “Lütfü Savaş CHP’nin gösterebileceği en iyi aday” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Yeni Bir Sabah programının konuğu oldu. Özel; Hatay, Çankaya, İzmir, Balıkesir belediye başkan adaylıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay’da süreci kötü yönetmediklerini belirten Özel, “Lütfü Savaş CHP’nin gösterebileceği en iyi aday” dedi.

Özgür Özel, Gebze'de aday çıkarmadıklarını ve TİP'in adayı TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Can Atalay'a ilişkin açıklama yapan Özel, seçmene Can Atalay çağrısı yaptı. CHP lideri, "Can Hatay milletvekili, Hatay’ı AK parti kazanırsa söyleyecek söz kalmaz" diye konuştu.

"Hatay Büyükşehir Türkiye’yi aşan bir noktaya geldi"

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye’de 9 yıldır parti adına konuşan birisiyim. Siyaset insanla ve sözle yapılan bir iş ve hatasız olmaz. Tercihtir siyaset. Bir tercih birini memnun eder birin yanlış. Ben 9 yıldır parti adına konuşurum.

CHP’nin içindeki demokratik tartışma ortamını, bu çok sesliliği bir gürültü olarak algılamamak lazım. Hatay’da ben süreci kötü yürüdüğümüzü düşünmüyorum. Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay’da sadece siyaset yapmıyoruz, travmasına anlatış gösteriyoruz. Hatay’ın duyguları var.  Her şeyi anketlere bağlamak da doğru değil ama biz Manisa’da bir anket yaptık. Hatay’da beş anket yaptık. Hatay’a üç heyet gönderdik. Hatay Büyükşehir Türkiye’yi aşan bir noktaya geldi. Lütfü Savaş CHP’nin gösterebileceği en iyi aday. Belediye başkan adayımızın değişmesi yönünde bir takım talep ve tepkiler var. Bir yandan Suzan Şahin, enkazın başında bütün, komşularını kurtarmaya çalıştığını görmüşüm. Biz 10 Ocak günü Lütfü Savaş’ı adaylaştırdık. Üstünden geçen süreçte gördüğünüz tartışmalar oldu. En son dedik ki son gün bir anket daha yapacağız. Sın gün bir anket yaptık. Lütfü Bey’i de davet ettik onun elindeki anketleri de aldık. Sonra ne yaptık biliyor musunuz? Parti tarihinde ilk ez olan bir şeydir, bütün ilçe belediye başkan adayları, bütün ilçe başkanları, il başkanı Hatay’la ilgili Hatay Milletvekili Nermin hanımın fikrini aldı. Ankette Lütfü Savaş. Eski milletvekilleri Lütfü Savaş. Mevcut milletvekilleri Lütfü Savaş, örgüt istisnasız bu seçimi Lütfü beyle alırız dedi. Recep Tayyip Erdoğan, Hataylıları tehdit ediyor. Ben o tehdidin karşılığını bulmamasını istiyorum. Ben yaptım birini aday geçtim, x kişisini atadım kimse bir şey demez. 1 Nisan’da seçim kaybedilince Erdoğan neyde başarılı olmuş olur? Hatay’ı tehdit etmesine Hatay’ı teslim etmiş olurum. Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor çok net. Eğer kazanmazsa ben de gerçekten çok üzülürüm. Bir AK Parti oyu var bir CHP oyu var bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz bir ölçtürüyoruz 4 puan önde çıkıyoruz. Bu nasıl bir şey diyorum. Diyorlar ki, Hatay ölçüm yapılamaz durumda, Hatay’da duygular hâlâ travmatik. Bir grup kararsız ve muhalif grup var. O grup Hatay’ı AK Parti’ye vermek istemezse Hatay bizde. Bu grup ben oy vermiyorum ya da başka bir partiye oy verdiğinde AKP ile başa başız. Hatay’ı kaderi muhalif seçmenin elinde.

AKP'yle CHP kafa kafaya yarışıyor. 10 puan muhalif partilerde oy var, 20'ye yakın da kararsız veya protesto seçmen var. Bu seçmen, seçimin kaderini belirleyecek.

Lütfü Savaş'ı aday yapmayayım da Hatay'ı AKP mi alsın? Lütfü Savaş kazanıyor seçimi. Hatay'da kazanmak ve Hatay'ı AKP'ye teslim etmemek için yaptım.

"Ağlaya ağlaya Ahmet Akın'ı çektik"

Bu seçimde şu gerçeği görüyorum. Yüzde 10, yüzde 10, yüzde 20'lik kendiliğinden bir destekten mahrum olduğumuzun farkındayım. Ancak oy oranında da bir artış bekliyorum. Belediyelerde elimizdeki 11 belediyenin tamamını korumak istiyoruz, üstüne yeni belediyeler ekleyeceğiz. İlk akla gelen Bursa. Bursa'da çok iyi gidiyor her şey. Aslında Balıkesir, çoktan hak ettiğimiz bir seçim. Geçen seçim Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu. İYİ Parti Balıkesir'i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın'ı çektik. Bir başkası istedi, oraya koyduk. O kişi hem seçimi kaybetti hem AKP'ye geçti. Aslında çok değer verdiğim, ablam dediğim sevgili Meral Akşener. Siyasetin dışında da abla kardeş gibi olduk. O bir gün şöyle bir şey söylemişti. Ben o jesti hep bekliyorum yani... Ahmet Akın oradaydı, saygılı bir şekilde duruyordu. "Bunların hiçbirine borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet, ben o borcu bir gün öderim" dedi. Ahmet Akın kazandığı seçimi 'genel başkanlarımız istiyorsa çekilirim' dedi, ağlaya ağlaya bıraktı, ağlaya ağlaya Balıkesir'i verdik. Büyükşehir adayı yaptıkları kişi kötü bir kampanyayla seçimi AKP'ye verdi ve sonra da AKP'ye geçti. Şunu bekliyorum Meral Hanım'dan, şunu bekliyorum, "Benim geçmişten bu kardeşime ve Balıkesir'e bir borcum vardı, ben gereğini yapıyorum" der mi? Ben bunu Balıkesir ve Ahmet Akın için bekliyorum. Benim tahminim böyle bir şey der. Şimdi Balıkesir'le ve Ahmet Akın'la helalleşme zamanı. Bence sayın genel başkan bunu yapar.

"Ben Çankaya’da ne yanlış iş yaptım ne adam kayırdım, en güvendiğime emanet ettim"

Çankaya Belediye Başkanlığı şöyle bir şeydir hani Mustafa Kemal Atatürk der ya memleketin işi çoktur uyuyamam sabaha kadar çalışırım gün doğarken gözlerimi yumarım bilirim ki İsmet uyanmıştır’ Onlar Ankara’yı ve Türkiye’yi hiç karanlığa bırakmazlar. Çankaya böyle bir yerdir. Çankaya CHP genel başkanı gözünü yumduğunda Anıtkabir’i emanet ediyor, TBMM’yi CHP Genel Merkezi’ni emanet ediyor. Çankaya genel başkanlarının tasarruf kullandıkları bir yer varsa Çankaya’dır. Ben Çankaya’da ne yanlış iş yaptım ne adam kayırdım, en güvendiğime emanet ettim. Bunu da tek başıma yapmadık, MYK’da tartıştırdım.

Hüseyin Can Güner ismi geldi 60 kişilik salondan alkış koptu. Hepsi alkışladı sonrasında söz talebi olan var mı dedim herhangi bir söz talebi olmadı. Ben onaylandıktan sonra bir teşekkür konuşması yaptım

"Gebze'de Erkan Baş'ı destekliyoruz"

TİP’le şöyle bir çalışma yaptık, onlar bizi kaybettirme riski olma yerlerde aday göstermediler. Biz de bir işçi kenti olan Gebze’de aday göstermedik Erkan Baş’ı destekliyoruz.

"İmamoğlu seçimi çok rahat bir şekilde kazanacak"

Geçmiş dönemde, Trabzon’da kaç AK Partili vekil var 4. Kaç AK Partili bakan vardı. 10 AK Partili Trabzon’a bir tane hafif raylı sistemi yapamadı. Bir Trabzonlu, İstanbul’a 10 tane metro yapıyor. İmamoğlu seçimi çok rahat bir şekilde kazanacak.

"Ankara'da 1994'te bir Melih Gökçek geldi Ankara'nın 20 yıl anası ağladı"

Ankara'da 1994'te bir Melih Gökçek geldi Ankara'nın 20 yıl anası ağladı. İstanbul bir kere AK Parti'ye geçti 25 yıl boyunca İstanbul'un üzerinde 'Bursa'yı kime verelim Katar'lılara verelim' dediler. Şimdiden Katarlılar’a Kanal İstanbul'un etrafını satmışlardır

Özel'den İzmir açıklaması

İzmir, CHP’ninamiral gemisi olan bir yer. Biz İzmir’de ikinci yüzyılın devrimini yaptık. Aday gösterilmeyen arkadaşlarımın birçoğu ile telefonda görüştük. Biz İzmir’in beklenti anketlerine baktık. İzmir2de şunu gördük, İzmir bir değişim istiyor. Biz bunu gerçekleştirdik. Bugüne kadar 6 kadın belediye başkanı olmuş, biz 9 kadın aday gösterdik. 9’u da seçilecek yerden. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetme riskimiz yok. İzmir’de sokakta büyük bir memnuniyet var.

Seçilen bütün belediye başkanlarımız 1 Nisan günü sabahı belediyelerinin girişine mal varlıklarını asacaklar.

"Bize Recep Tayyip Erdoğan’ın çakması lazım değil"

Bu partinin değerleri partiye yük olmaz güç olur. Ben CHP’de herkesin tarif ettiği gibi bir liderlik profili çizmeye gelmedim. Ben sosyal demokrat biriyim. Ben göstermelik davranışlara önem veren birisi değilim. 1 Nisan’dan sonraki süreçte, önümüzdeki 4 yıllık süreçte, CHP’nin nasıl bir değişim ve dönüşüm yaşadığını görecekler. Bize Recep Tayyip Erdoğan’ın çakması lazım değil. Bize Avrupa, dünya ölçüsünden, emekten yana tavır koyan, örgütlenmeden yana tavır koyan tutuğunu koparan genç sosyal demokrat bir lidere ihtiyaç var. Ben ona talibim. Yüzde 25 cam tavanı tuzla buz edecek bir parti yaratmak istiyorum

"Can Hatay milletvekili, Hatay’ı AK parti kazanırsa söyleyecek söz kalmaz"

Can Atalay için bugüne kadar yaptığımızdan daha fazlasını yapacağız.  Can Atalay için seçimden güçlenerek çıkacağız. Can Atalay Meclis’e kavuşsun isteyen herkese şunu söylüyorum; gelin 31 Mart’ta güçlerinizi birleştirin. İktidara kazandırmayın. Kazanırsa bak Can Atalay’ı salmadım ama yine kazandım.’ Ama milli irade bir tokat atarsa bunlara Nisan ayında Can Atalay’la ilgili neler yapacağımızı göstereceğim. Can Hatay milletvekili, Hatay’ı AK parti kazanırsa söyleyecek söz kalmaz" açıklamasında bulundu.