'Para sayma' kumpasının perde arkası belgeleriyle ortaya kondu

'Para sayma' kumpasının perde arkası belgeleriyle ortaya kondu
Gazeteci Murat Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleriyle ilgili...
Gazeteci Murat Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleriyle ilgili bir dizi paylaşımda bulundu.

İstanbul Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve Fatih Keleş'in balyalarla para saydığı görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel de konunun ayrıntılarına ilişkin belgeleriyle paylaşımlarda bulundu.

Ağırel paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Ağırel, binanın satın alındığı Ali Rıza Braka adlı kişinin, satış esnasında yeri başka bir kişiye satacağını belirtip kaparo istediğini ve bunu da nakit olarak istediğini belirterek şöyle devam etti:

"Yeri kaçırmak istemeyen CHP’li yetkililer de bunu gerçekleştiriyor. Binanın satış bedeli 39,5 milyon TL. Kaparo olarak verilen rakam alım satımda gösterilmeyen rakam. Türkiye’deki tüm emlak alım satımlarda yapılan burada da yapılmış. Binanın gerçek alış satış üzerinden değil tapu değeri üzerinden resmi işlemler yapılmış.