Parti kapatmak zaman kaybı

Parti kapatmak zaman kaybı
Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yeni yılda TBMM’ye getirmeyi planladıkları yasa teklifleri hakkında bilgi verirken, gazetecilerin gündeme ilişin sorularını da yanıtladı.Turan,...

Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yeni yılda TBMM’ye getirmeyi planladıkları yasa teklifleri hakkında bilgi verirken, gazetecilerin gündeme ilişin sorularını da yanıtladı.
Turan, siyasi partilerin kapatılmasının bir yararı olmadığını belirterek, “HDP’nin bir siyasi parti gibi değil, bir terör örgütünün sözcüsü gibi davranmasından kaynaklı, yargı başta tüm kuruluşların gereğini yapması lazım. Ancak parti kapatmanın yanında hazine yardımını kesmek gibi, teröre sahip çıkanların milletvekilliğinin düşürülmesi gibi ara formüller de var. Yargının tümünü değerlendirmesinde fayda var” dedi.
AK Parti’li Numan Kurtulmuş da daha önce parti kapatmaların Türkiye’ye bir fayda sağlamadığını söylemiş, ardından MHP lideri Bahçeli’nin hedefi olmuştu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Kurtulmuş ile Bahçeli’nin aslında aynı şeyi söylediğini iddia etmişti.