Pervin Buldan "bizim de bir ittifakımız var, ancak..." dedi; sadece Yeşil Sol'a oy istedi

Pervin Buldan "bizim de bir ittifakımız var, ancak..." dedi; sadece Yeşil Sol'a oy istedi
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda Bahar Şenliği düzenledi. Şenlikte konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "başka partilere verilen oylar ittifakı...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda Bahar Şenliği düzenledi. Şenlikte konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "başka partilere verilen oylar ittifakı yazılmaz" dedi, yalnızca Yeşil Sol Parti'ye oy istedi.

"GÜVENMEYİN, TEK ADRESİNİZ YEŞİL SOL"

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın aktardığına göre, “Bazı kafa karışıklarını yaratanlar var” diyen Buldan, sözlerine, "İttifaklar adına seçimlere giriyoruz. Bizim de bir ittifakımız var. Emek ve Özgürlük İttifakı. Başımız gözümüz üstünde yeri var. Ancak Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar İttifak'a yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır. Başka partiler size bir farkımız yok. Bize de verirsiniz kazanırız diyenlere sakın aldanmayın. Güvenmeyin. Tek adresiniz var. Yeşil Sol’dur. Başka adresimiz yok" şeklinde devam etti.

"BİR OY FAŞİZMİ GERİLETMEYE, BİR OY YEŞİL SOL'A"

Buldan, "İki tane oy kullanacağız" dedi, "Bir oy faşizmi geriletmeye, diğer oy Yeşil Sol’a sevgili arkadaşlar. Ben İstanbul halkına güveniyorum. İstanbul’da Yeşil Sol birinci olacak” şeklinde konuştu.