Polemiğe Genelkurmay da dahil oldu

Polemiğe Genelkurmay da dahil oldu
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerine ilişkin olarak, “Hangi sebeple olursa olsun birilerinin orduyu özne...

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerine ilişkin olarak, “Hangi sebeple olursa olsun birilerinin orduyu özne olarak kullanıp onu ‘satılmış’ kelimesiyle yan yana koyması gerçekten akla ziyan bir husus” açıklamasını yaptı.
Sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesine destek ziyaretinde bulundu.
Akar, “Birilerinin çıkıp kendi amaçları, ihtiyaçları, egosu doğrultusunda böyle cümleler kullanması çok yanlış. Tabii ki adalet bunun cevabını verecek ama keşke o kişi çıkıp da ‘Ben bunu demek istemedim. Yanlış bir şey yaptıysam özür dilerim’ deseydi çok daha anlamlı olurdu diye düşünüyoruz.” dedi.
Destek ziyaretinde bulunan oda ve sendika temsilcilerinden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendilerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Hoş olmamıştır
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de destek ziyaretinden dolayı heyete teşekkür etti. Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Güler, “Bir milletvekilinin silahlı kuvvetlerimiz için ‘satılmıştır’ gibi bir ifadeyi kullanması hiç hoş olmamıştır, çok yanlıştır. İnanıyorum ki hukuk da bunun gereğini yerine getirecektir. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.