Prag'da 15 kişinin öldüğü saldırının operasyon görüntüleri ortaya çıktı

Prag'da 15 kişinin öldüğü saldırının operasyon görüntüleri ortaya çıktı
Prag polisi, dün Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'nde (FFUK) 15 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin operasyon görüntülerini paylaştı.Çekya’nın başkenti Prag’da dün ülke tarihinin en kanlı saldırılarından biri yaşandı....

Prag polisi, dün Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'nde (FFUK) 15 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin operasyon görüntülerini paylaştı.

Çekya’nın başkenti Prag’da dün ülke tarihinin en kanlı saldırılarından biri yaşandı. David Kozak adındaki 24 yaşındaki üniversite öğrencisinin düzenlediği saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de ağır yaralandı.

Prag polisi ise saldırıyla ilgili operasyon görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, polislerin üniversite koridorunda arama yaptığı ve öğrencileri dışarı çıkarmaya çalıştığı anlar yer aldı.

DHA'nın haberine göre Çekya İçişleri Bakanlığı’ndan saldırıda ölenlerin kimlikleri ile ilgili yapılan açıklamada, “Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda yaralananlar arasında biri Hollanda, ikisi Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olmak üzere üç yabancı bulunuyor” ifadeleri kullanıldı.

Saldırgan intihar etmiş olabilir

FFUK’dan yapılan açıklamada ise Müzikoloji müdürü Lenka Hlavko’nun hayatını kaybettiği ifade edildi.

Öte yandan polis, saldırıyı düzenleyen 24 yaşındaki David Kozak'in Prag’ın yakınlarındaki bir köyden geldiği ve üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, saldırganın daha sonra cansız bedenine ulaşıldığı ve intihar etmiş olabileceği bilgisini paylaştı. Saldırganın babasının da aynı gün evinde ölü bulunduğuna dikkati çeken polis, şahsın geçmişteki benzer olayların etkisinde kalmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu