Prof. Dr. Bilge Yılmaz'dan "Hafize Gaye Erkan" yorumu: Hayal kırıklığı yaratacak

Prof. Dr. Bilge Yılmaz'dan "Hafize Gaye Erkan" yorumu: Hayal kırıklığı yaratacak
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası başkanlıklarına yapılan atamaları değerlendirdi, "iktidarın kafası karışık" yorumunda bulundu.Merkez...

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası başkanlıklarına yapılan atamaları değerlendirdi, "iktidarın kafası karışık" yorumunda bulundu.

Merkez Bankası'nın başına ismi günlerdir konuşulan Hafize Gaye Erkan atandı. Eski Başkan Şahap Kavcıoğlu ise BDDK Başkanı oldu. Prof. Yılmaz atamalarla ilgili sosyal medya hesabında şu açıklamayı yayımladı:

"İktidarın kafası belli ki karışık.

Dün rasyonellik, şeffaflık, tutarlılık ve öngörülebilirlikten söz edenler geçmiş dönemin en önemli aktörlerinden Şahap Kavcıoğlu'nu BDDK’nın başına atıyor. TCMB atamasının da büyük bir hayal kırıklığı yaratacağını şimdiden not etmek isterim.

Son günlerde yaşanılanlardan görüyoruz ki ülkeyi kendi düşürdükleri çukurdan çıkartacaklarını söyleyenler doğru kadroları belirlememiş, durum tespiti yapmamış ve istikrar programı hazırlamamış.

Ortada ne ciddiyet var ne planlama. Böyle devlet yönetilmez!

Şayet bu plansızlık ve kararsızlık devam ederse ülke olarak ödeyeceğimiz fatura daha da kabaracak."