Prof. Dr. Orhan Şen'den uyarı: Balkanlar ve Sibirya etkisiz, Akdeniz sıcakları tehlike saçıyor

Prof. Dr. Orhan Şen'den uyarı: Balkanlar ve Sibirya etkisiz, Akdeniz sıcakları tehlike saçıyor
Yurdun geniş kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İstanbul'da kent merkezinde bu kış kar yağışı görülmedi.CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların daha da artacağını...
Yurdun geniş kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İstanbul'da kent merkezinde bu kış kar yağışı görülmedi.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların daha da artacağını söyleyerek bu sıcak havaların ilerleyen dönemdeki etkilerine dikkat çekti.

Şen, Akdeniz üzerinden gelen, hatta bazen Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden gelen sistemin sıcak havalara neden olduğunu söyledi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ilerleyen dönemde ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağışı beraberinde getireceğini belirten Şen, “başımızı ağrıtacak” diyerek uyardı.

Prof. Dr. Orhan Şen, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'yi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az. Bunun nedenini defalarca açıkladık. Bundan sonra ne olacak. gene ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağış tipinde ve rejiminde değişimleri göreceğiz. Bu ne demek. Şiddetli yağışlar, hortumlar, başımızı ağrıtacak gibi.”