Prof Öztürk: Bunlar tarikat değil mafya

Prof Öztürk: Bunlar tarikat  değil mafya
Bidebunuizle Youtube kanalında gazeteci Yavuz Oğhan’a konuşan ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” sözleri sonrası tarikat ve cemaatlerin hedefi haline gelen Ali Köse’ye sahip çıkarak,...

Bidebunuizle Youtube kanalında gazeteci Yavuz Oğhan’a konuşan ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” sözleri sonrası tarikat ve cemaatlerin hedefi haline gelen Ali Köse’ye sahip çıkarak, “Ali hocamın söylediği herşeye kalıbımı basarım. Ne dediyse noktasını düzeltmeden tekrar ediyorum” dedi.

Öztürk, Ali Köse için linç kampanyası başlatan tarikat ve cemaat liderleri için, “Bunların Allah’ı, kitabı yok. Bunlar FETÖ taktiklerini iyi öğrenmişler. Ali hocanın 7 yıl önce söylediği bir sözü çıkarıp bugün itibarsızlaştırmak için kullanıyorlar. Ben onların inandığı hiç bir şeye, hiç bir değere inanmıyorum. Bunlar tarikat değil mafya” dedi.
Öztürk, “Bundan sonra ilahiyatçılar, akademik özgürlüklerini kullanıp konuşabilecek mi?” sorusuna, “Herkes konuşamaz ama ben konuşurum, ben artık bağışıklık kazandım. Görevimden aldırmaya çalıştılar, ölüm fermanı çıkardılar hakkımda” sözleriyle yanıt verdi.
‘SEN O TOPA GİRME HOCAM’
15 Temmuz sonrası kurulan Darbe Araştırma Komisyonu’nda konuştuğunu ve FETÖ’den sonra devlet içerisinde örgütlenmeye çalışan cemaat ve tarikatlara dikkat çektiğini söyleyen Öztürk komisyondaki anları şöyle anlattı.
“Ben komisyonda söyledim, ‘Birini yakamızdan zorla silkiyoruz, bin tanesi paçamızdan çekiştiriyor’ dedim. O dönem AK Parti’li Reşat Petek ve AK Parti’li bir kadın vekil bana,
‘O toplara girme hocam’ dedi. Ben de ‘Bu topa girmiyorsam, hiç bir topa girmiyorum ne haliniz varsa görün’ dedim, çıktım gittim”