Protestolarla anılan ülke, Türkiye'den tarım işçisi alacak: 100 bin TL maaş verecek

Protestolarla anılan ülke, Türkiye'den tarım işçisi alacak: 100 bin TL maaş verecek
Tarım işçilerinin yoğun protestosuna maruz kalan Fransa'nın nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeden tarım işçisi almak istiyor. İşte ayrıntılar...Avrupa’da yüksek maliyetler...
Tarım işçilerinin yoğun protestosuna maruz kalan Fransa'nın nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeden tarım işçisi almak istiyor. İşte ayrıntılar...

Avrupa’da yüksek maliyetler nedeniyle protesto yapan çiftçiler günlerdir eylemde. Başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’da çiftçiler ayağa kalktı.

Avrupa'da ucuz iş gücünden şikayet eden işçiler, artık kazanamadıklarını belirterek tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulamadıklarını belirtiyor. Domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye gibi başka ülkelerden domates ithal etmek zorunda kalan Fransa, şimdi de mevsimlik işçi almak için harekete geçti.

NOW'un haberine göre, Türkiye'nin de dahil olduğu mevsimlik işçi projesi kapsamında Fransa'ya giden tarım işçilerine ayda 3 bin Euro (101 bin 169 TL) maaş verilmesi planlanıyor.

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, projeye dair şu ifadeleri kullandı:

"Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz"