Provokasyon

Provokasyon
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir il binasına dün sabah silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir parti çalışanı hayatını kaybetti. İzmir Valiliği saldırganın yakalandığını ve olayın araştırıldığını...

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir il binasına dün sabah silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir parti çalışanı hayatını kaybetti. İzmir Valiliği saldırganın yakalandığını ve olayın araştırıldığını duyurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir” dedi.
Valilik, saldırıyı istifa etmiş bir sağlık çalışanının düzenlediğini açıklarken saldırgan Onur Gencer’in Suriye’de uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. HDP’li Hüda Kaya ise Gencer’in SADAT’tan eğitim aldığını söyledi.
Saldırganın, HDP İl Başkanlığına girme anının görüntüleri de ortaya çıktı. Gencer’in, ticari taksiden elinde büyük çantayla indiği görüldü. Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan saldırgan, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi.
Ocak ayında HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini anlatan Gencer, mayısta silah ruhsatı başvurusu yaptığını ve geçici ruhsat aldığını kaydetti. Saldırgan, 10 mermi ile gittiği HDP binasında mermilerin tümünü sıktığını, amacının orada birkaç kişiyi bulmak olduğunu ancak 1 kişiyi bulabildiğini anlattı.
RAHATSIZLANAN ANNESİNİN YERİNE PARTİYE GİTTİ
Saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz’ın binaya girişine izin verilmedi. “Çocuğumu görmek istiyorum” diye feryat eden anne Poyraz, “Evladımı katlettiler. Ben güçlü bir anneyim ayaktayım her zaman ayakta olacağım. Yakamızdan düşün. Yeter ne kadar kan dökülecek” diye haykırdı. Deniz Poyraz’ın, HDP çalışanı olan annesinin rahatsızlanması üzerine onun yerine il binasına gittiği belirtildi.
İKTİDAR AYLARDIR PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERİYOR
HDP’den saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmediği” belirtildi. HDP, “Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi” denilerek, saldırıdan hükümeti sorumlu tuttu. HDP’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da, saldırının düzenlendiği İzmir il binasının, 24 saat aralıksız polis gözetiminde olduğuna dikkat çekildi.
KATİLİN AMACI KATLİAM YAPMAKTI
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Katilin amacı katliam yapmaktı” dedi ve saldırganın dün yapılması planlanan 40 kişilik toplantıyı hedef almak istediğini söyledi.
SALDIRIDAN İKTİDAR VE KÜÇÜK ORTAĞI SORUMLUDUR
Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İktidar bir bütün olarak bu saldırının sorumlusudur. Her gün nefret diliyle konuşan, düşmanlaştırma politikasını tek yol olarak kullanan, toplumu kutuplaştıran, çatışma ortamını tahrik eden iktidar, bu cinayetin de bundan sonra işlenecek benzer cinayetlerin veya katliam girişimlerinin sorumlusudur. Yapılmak istenen bellidir, bir kaos planı, bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur.”
İKTİDAR YANLISI MEDYA ‘ÇATIŞMA’ DİYE DUYURDU
İktidar yanlısı medyada saldırınnı ‹çatışma› olarak duyurulması tepki çekti. HDP’nin kurucu Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu haberlerden birini alıntılayarak, “Mutluluğun resmini yapamam ama şerefsizliğin caps’ini alabilirim” mesajını paylaştı.