Putin, yaptırımları “savaş ilanı” saydı

Putin, yaptırımları “savaş ilanı” saydı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya saldırının ardından ülkesine dönük alınan yaptırım kararlarını, “Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir" sözleriyle değerlendirdi. Putin, Ukrayna'nın "uçuşa yasak bölge" ilan...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya saldırının ardından ülkesine dönük alınan yaptırım kararlarını, “Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir" sözleriyle değerlendirdi. Putin, Ukrayna'nın "uçuşa yasak bölge" ilan edilmesini isteyen ülkelerin Rusya tarafından "çatışmanın tarafı" olarak değerlendirileceğini de ilan etti.

Rus havayolu şirketlerinin kadın çalışanları ile buluşan Putin, Ukrayna'daki askeri altyapıyı yok etme çalışmalarının neredeyse tamamlandığını bildirdi. Putin, “Yaptığımız ilk şey, tüm askeri altyapıyı yok etmek oldu. Tamamı değil, kısmen, ağırlıklı olarak silah, mühimmat depoları, hava araçları, hava savunma sistemleri imha edildi. Hava savunma sistemlerinin saptanması ve imha edilmesi zaman gerektiriyor. Bu çalışma neredeyse tamamlandı” dedi.

Putin, başka bir ülkeden uçuşa yasak bölge koyma girişiminin, 'askeri faaliyetlere doğrudan katılım olarak' değerlendirileceğini belirtti. Ukrayna hava sahasının kapatılmasının sadece Rusya ve Avrupa için sonuçları olmayacağına dikkat çeken Rusya lideri, “Hava sahasının kapatma talebinin uygulanması yalnızca Avrupa için değil, tüm dünya için devasa ve felaket sonuçlarıyla ilişkili olacak. Karşı tarafta bir şeyler söyleyenlerin bunun farkında olduklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Rusya lideri, Rusya'da sıkıyönetim veya olağanüstü hal uygulama planları olmadığını söyledi. Putin, “Kiev'in mevcut yönetiminde olanlar, yaptıkları şeyi yapmaya devam etmeleri durumunda Ukrayna devletinin geleceğinin sorun olacağını anlamalılar” dedi.

GÖRÜŞMELERDE 3. TUR YARIN

Rusya ile Ukrayna arasındaki 3. tur müzakere yarın yapılacak.

Ukraynalı müzakereci David Arakhamiya, "Rusya ve Ukrayna Pazartesi günü düşmanlıkların sona erdirilmesiyle ilgili üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirecek" dedi.