Ramazan tatilinin 9 güne uzatılması turizmcinin yüzünü güldürdü

Ramazan tatilinin 9 güne uzatılması turizmcinin yüzünü güldürdü
BODER Başkan Yardımcısı Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkarmasının turizm sektörünü sevindirdiğini belirtti. Şahin, bu uzun tatilin oteller için olumlu bir etki yarattığını...
BODER Başkan Yardımcısı Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkarmasının turizm sektörünü sevindirdiğini belirtti. Şahin, bu uzun tatilin oteller için olumlu bir etki yarattığını ve tatilin başlangıcını erkene çektiğini ifade etti. Özellikle erken rezervasyon döneminde, bayram tatilinin kesinleşmesiyle birlikte Bodrum'daki otellerdeki doluluk oranlarının arttığını ve yüzde 40 seviyesine ulaştığını dile getirdi.

Mart sonundaki yerel seçimlerin ardından rezervasyon talebinin artmasını beklediklerini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, bu durumun sektörde olumlu bir hareketliliğe yol açacağını öngördü.

Bodrum'un her yıl olduğu gibi bu yıl da turistlerin ilgisini çektiğini belirten Şahin, bu ilginin bayram tatiliyle birlikte artacağını ifade etti. Otellerin açılma tarihlerinin de bayram tatili sayesinde öne çekildiğini belirten Şahin, mart sonuna kadar otellerin kademeli olarak açıldığını ve bayram tatilinin açıklanmasıyla birlikte rezervasyon talebinin arttığını dile getirdi. Bodrum'un çeşitli konaklama seçenekleri sunması nedeniyle herkesi cezbettiğini belirten Şahin, otellerin oda-kahvaltı hizmetinden, lüks tatil köylerine kadar geniş bir yelpazede hizmet verdiğini söyledi. Hava şartlarına bağlı olarak bayram tatilinde otellerin doluluk oranının yüzde 60'a ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Şahin, Bodrum'un eğlence mekanlarının ve restoranlarının da faaliyetlerine devam edeceğini kaydetti.

Şahin, Bodrum'un sadece yerli turistler için değil, yabancı turistler için de cazip bir destinasyon olduğunu belirtti. Mart sonunda yurt dışı uçak seferlerinin başlayacağını ifade eden Şahin, bayram tatilinde Bodrum'da yabancı misafirlerin de olacağını söyledi. Bodrum'daki turizm sezonunun bayram tatiliyle birlikte resmen açılacağını dile getiren Şahin, turizm sektörünün bu hareketlilikten olumlu etkileneceğini ve buna bağlı olarak ekonomik olarak da canlanma yaşanacağını öngördü.