Rapor: Üç yaşındaki Muharrem’in ölümünde Sağlık Bakanlığı yüzde 80 kusurlu

Rapor: Üç yaşındaki Muharrem’in ölümünde Sağlık Bakanlığı yüzde 80 kusurlu
Van’da, 1 Şubat 2014’te yollar karla kaplı olduğu için ailesi tarafından hastaneye götürülemeyerek yaşamını yitiren 3 yaşındaki Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, Sağlık Bakanlığı’nın...

Van’da, 1 Şubat 2014’te yollar karla kaplı olduğu için ailesi tarafından hastaneye götürülemeyerek yaşamını yitiren 3 yaşındaki Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, Sağlık Bakanlığı’nın yüzde 80 kusurlu olduğu kaydedildi.

İki profesör, bir doçent, meteoroloji, inşaat, harita ve makine mühendisleri ile bir doktorun bulunduğu bilirkişi heyeti, daha önce İl Özel İdaresi yetkililerinin, ‘havanın çok soğuk olması’ gerekçesiyle ‘araç yakıtlarının donma ihtimaline karşı söz konusu köye gitmenin riskli olacağına’ dair savunmasını, “Donma ihtimali yüzde 75 oranında gerçekleşmeyecekti” ifadeleriyle değerlendirdi.

HELİKOPTER DESTEĞİ ES GEÇİLDİ
Bilirkişi raporunda “Yapılan ihbarın aciliyetinin 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından çok ciddiye alınmadığı görülmektedir. Yine komuta merkezi helikopter seçeneğini herhangi bir veri ve iletişime dayanmayan öngörülerle devre dışı bıraktığı görülmektedir. Bu bağlamda Yalınca köyüne kadar ambulans ve askeri destek imkanlarının da es geçildiği anlaşılmaktadır” ifadeleri de yer aldı

BAKANLIK ASLİ KUSURLU
Küçük çocuğun çok ağır bir şekilde hastalandığı ve hastaneye götürülmesi için ailesinin karakola haber verdiği belirtilen raporda, “Vakanın bildirilmesinden sonra da herhangi bir girişimde bulunulmadığı yapılan ses kaydı çözümlemelerinde anlaşılmıştır. Çözüm üretme, olayı irdeleme ve olayla ilgili bilgi alma noktasında bir girişimde bulunmayan Sağlık Bakanlığı’nın meydana gelen ölümlü olayda ‘asli kusurlu’ olduğu kanaatine varılmıştır” değerlendirmesi yapıldı.