Resmi Gazete'de yayımlandı: Deprem kentlerinden bazıları, öğretmenler için "üçüncü hizmet bölgesi" oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı: Deprem kentlerinden bazıları, öğretmenler için "üçüncü hizmet bölgesi" oldu
Öğretmen atamalarıyla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, deprem bölgelerinden Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in Islahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül'den itibaren üç yıl süreyle "üçüncü...

Öğretmen atamalarıyla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, deprem bölgelerinden Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in Islahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül'den itibaren üç yıl süreyle "üçüncü hizmet bölgesi" olacak. 

12 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi.

17/4/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili yönetmeliğe geçici madde eklenerek, hizmet bölgelerinde geçici süreyle değiştirilen bölgeler oldu. 

Karara göre, 6 Şubat depremlerinden etkilenen dört il ve iki ilçe 1 Eylül'den itibaren üç yıl süreyle "üçüncü hizmet bölgesi" sayılacak.

Resmi Gazete'de yayınlanan ve değişikliğe gidilen yönetmeliğe göre, hizmet bölgeleri geçici süreyle değiştirilen yerler şöyle: 

"GEÇİCİ MADDE 9 - 6/2/2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri 1/9/2023 tarihinden itibaren üç yıl süreyle bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinin Üçüncü Hizmet Bölgesi bölümünde sayılır.”