Resmî Gazete’de yayımlandı… MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinde neler değişti?

Resmî Gazete’de yayımlandı… MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinde neler değişti?
MEB Yönetici Atama Yönetmeliği değişti. 1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik...
MEB Yönetici Atama Yönetmeliği değişti. 1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi.

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik merakla bekleniyordu. Yeni yönetmelikle yönetici atamalarda birçok değişim oldu. Binler yönetici adayının gözü yeni yönetmeliğe çevrildi.

Peki MEB Atama Yönetmeliğinde neler değişti? İşte yeni yönetmeliğe dair ayrıntılar...

2024 yılı için yönetici adaylarının gözü kulağı MEB'ten gelecek yeni yönetmeliğe çevrilmişken 1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandı. Yeni yönetmelikle puanlama sisteminde değişme yaşanacakken görev yapılacak müdürlükte o müdürlüğe ait branşlardan olma şartı getirildi. Peki, MEB Atama Yönetmeliğinde neler değişti? İşte 2024 MEB Atama Yönetmeliği...

Şube Müdürlerine sınavsız okul müdürlüğü hakkı

Milli Eğitim Bakanlığından Şube Müdürü iken istifa ederek öğretmenliğe dönenler, önceden en az bir yıl okul müdürlüğü yapmış olmaları durumunda yeniden görevlendirme kapsamında "sadece boş kalan yerlere" sınavsız olarak Müdürlük başvurusu yapabilecekler.

EK MADDE 1- (1) Daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek için başvuruda bulunabilir.

(2) Başvurular, en az bir yıl yönetici olarak görev yapmış olmak şartıyla daha önce görev yaptığı yöneticilik ya da daha alt yöneticilik görevleri için yapılabilir.

(3) Başvuruda bulunanların görevlendirilmeleri, bu Yönetmeliğin yeniden yönetici olarak görevlendirilme hükümlerine göre yapılır."