Reuters: Kamu bankaları KKM'den dönüşler nedeniyle 1 milyar dolar sattı

Reuters: Kamu bankaları KKM'den dönüşler nedeniyle 1 milyar dolar sattı
Bloomberg'in kamu bankalarının 1 milyar dolar sattığı haberlerine benzer bir haber de Reuters Haber Ajansı'ndan geçildi. Reuters'ın üst düzey bir ekonomi yetkilisine dayandırdığı bilgiye göre söz konusu döviz satışı Kur Korumalı...

Bloomberg'in kamu bankalarının 1 milyar dolar sattığı haberlerine benzer bir haber de Reuters Haber Ajansı'ndan geçildi. Reuters'ın üst düzey bir ekonomi yetkilisine dayandırdığı bilgiye göre söz konusu döviz satışı Kur Korumalı Mevduat (KKM) dönüşleri nedeniyle piyasada oluşan döviz likidite ihtiyacının karşılanması için yapıldı.

Reuters'a yaptığı açıklamada yetkili, Merkez Bankası'nın kamu bankaları üzerinden satış yapmama duruşunun devam ettiğinin altını çizerek, "Kuru baskılama çabası yok. Yapılan işlem kura müdahale değil, piyasada sağlıklı fiyat oluşumunu sağlamak ve oynaklığı azaltan bir likidite sağlama işlemi" diye konuştu.

Bankacılar bu hafta yoğun kur korumalı mevduat hesabı (KKM) dönüşlerinin olduğuna dikkat çekiyor.

Merkez Bankası kurun seviyesini belirlemek için rezervlerini kullanmayı bırakırken, rezervler artış trendine girdi. TL Haziran başından bu yana yüzde 20 ile sert değer kaybı yaşadı.

TCMB'nin net uluslararası rezervleri ise merkez bankasının kur seviyesi belirleme amaçlı olarak döviz arzını durdurmasıyla birlikte 23 Haziran'da sona eren haftada veri tarihinin en büyük artışını kaydederek 9.19 milyar dolara yükseldi.(REUTERS)